Laurenin yli 15 vuotta vanha mallikuva päätyi koristamaan seksilelujen paristoja: "En koskaan ajatellut, että kuvia käytettäisiin missään"

2:51
Näin seksivälineitä valmistetaan!

Lauren Gulyasista 15-vuotiaana otettua kuvaa käytettiin epäilyttävässä yhteydessä.

15-vuotiaana Lauren Gulyas toimi mallina. Myöhemmin mallikuvien käyttökohde pääsi yllättämään hänet useita kertoja.

Lauren, 32, jakoi tarinansa Reddit-sivustolla sen jälkeen, kun oli havainnut oman kuvansa vibraattoreille tarkoitettujen paristojen kyljessä, kertoo BBC.

Myöntää olleensa naiivi kuvan suhteen

Laurenin mallikuvan otti vuosia sitten AbleStock-yritys, joka myy kuvia erilaisiin käyttötarkoituksiin. Lauren ei kuitenkaan koskaan osannut epäillä, että kuvaa käytettäisiin "sopimattomalla tavalla".

– Ajattelimme, että ihmiset olisivat huolellisia, En koskaan ajatellut, että kuvia käytettäisiin missään, Lauren kuvaa.

Hän myöntää olleensa naiivi. Kyseisiä kuvia hänestä on ennenkin käytetty esimerkiksi uskonnollisissa lehdissä; eräs otoksista löytyi kerran strippiklubin mainoksesta.

– Isäni soitti lehteen ja sai mainoksen vedettyä pois, Lauren kuvaa.

Tieto tuli ystävältä, joka tunnisti "paristotytön"

Hän sai tiedon päätymisestään paristojen kylkeen entisen poikaystävänsä huonetoverilta. Tämä kysyi, oliko Laurenista joskus otettu kuva enkelinsiivet selässään.

Mies oli ollut ostamassa paristoja naisystävänsä vibraattoriin ja huomannut Laurenia muistuttavan tytön kuvan niiden kyljessä. Kuvan alla oli teksti "tuhma".

– Mies ajatteli, että tämä on siistein hänelle tapahtunut asia ikinä. Itse taisin olla sokissa ja aika nolostunut.

"Opimme läksymme"

Lauren otti yhteyttä sekä paristoyritykseen että kuvia jakavaan AbleStock-yritykseen, muttei saanut vastausta. Hän on joutunut hyväksymään, ettei luultavasti voi asialle mitään.

Perheeni ja minä ajattelemme, että se on aika hullua, mutta asialle voi nyt vain nauraa. Äitini kokee luultavasti paljon syyllisyyttä, koska antoi pois oikeudet (kuviin) vuosia sitten, ja isäni yrittää varmaan olla ajattelematta asiaa, Lauren sanoo.

– Emme rehellisesti ajatelleet, että alaikäisen tytön kuvaa käytettäisiin niin moneen sopimattomaan asiaan. Opimme läksymme kuvaoikeuksien antamisesta pois.

Moni törmännyt Laurenin kuvaan

Osa kommentoijista kertoo törmänneensä Laurenin kuvaan koulussa editointituntien aikana – sitä on siis käytetty useissa yhteyksissä!

– Minäkin käytin kuvaasi editointitunnilla. Joku väänsi naamasi karmivaan hymyyn. Pahoittelen, nimimerkki -Thourne- sanoo.

Moni kommentoija piti paristoihin päätymistä huvittavana, mutta myös hieman epäilyttävänä. Osa kuitenkin uskoo, ettei yritys ole tietoinen kuvan tytön alaikäisyydestä, koska sitä tuskin mainitaan kuvapankin esittelytekstissä.

Lauren ei ole järkytyksensä kanssa yksin, sillä kuvia on aiemminkin päätynyt täysin vääriin käyttökohteisiin – tosin yleensä luvatta. Aiemmin monivammaisen Sophien kuvaa käytettiin aborttia puolustavassa mainoksessa; koomikon humoristiseksi tarkoitettua kuvaa puolestaan käytettiin laihdutusmainoksen ”ennen”-kuvana.

Lähteet: BBCReddit.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja