Mainos

Laura Räty sivuun politiikasta – apulaiskaupunginjohtajasta tulee Terveystalon pomo

Laura Räty jättää Helsingin apulaiskaupunginjohtajan tehtävän. Hän siirtyy kesällä Suomen Terveystalon liiketoimintajohtajaksi.

– Kaikki ne isot projektit, joita tulin kaupungille tekemään, on nyt saatu valmiiksi tai sellaiseen vaiheeseen, että ne on helppo siirtää eteenpäin, Räty perusteli päätöstään STT:lle. 

– Lisäksi Helsinkiin on tulossa johtamisjärjestelmän uudistus, jossa apulaiskaupunginjohtajien virat lakkautetaan. En halua asettua vaaleissa ehdolle tässä vaiheessa elämääni, joten nyt on luontevaa etsiä muita töitä.

Räty toimi sosiaali- ja terveysministerinä Alexander Stubbin (kok.) hallituksessa vuonna 2014.

Räty jää apulaiskaupunginjohtajan toimesta vuosilomalle jo tällä viikolla. Jottei vanhan ja uuden tehtävän välille synny ristiriitaa, hän on pyytänyt kaupunginvaltuustolta välitöntä vapautusta sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajan tehtävästä.

– Sote-fuusio toteutettiin, varhaiskasvatusviraston synty on parantanut helsinkiläisten lapsiperheiden palveluita, rahaa on säästetty ja, ennen kaikkea, on tehty paljon töitä, jotta helsinkiläisten palvelut olisivat entistä parempia, Räty kirjoittaa blogissaan.

Räty sanoo myös, että päätös Terveystaloon siirtymisestä syntyi nopeasti ja siihen johtanut prosessi oli hyvin lyhyt. Rädyn mukaan Terveystalo ei ole Helsingin kaupungille merkittäviä palvelujen tuottaja eikä hän ole kaupunginjohtajana tehnyt yhtiöön liittyviä päätöksiä.

Räty on ollut Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtaja vuosina 2011–14 ja uudelleen ministeripestinsä jälkeen toukokuusta 2015 lähtien. Rädyn aikana Helsingissä on muun muassa toteutettu sote-fuusio ja pohjustettu uuden potilastietojärjestelmä Apotin käyttöönottoa.

Suomen Terveystalo on yksi maan suurimmista terveyspalvelualan yrityksistä. Se toimii yli 70 paikkakunnalla ja vastaa muun muassa puolen miljoonan suomalaisen työterveyshuollosta. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 325 miljoonaa euroa.

Terveystalon omistajia ovat muun muassa pohjoismaiden pääomasijoitusyhtiö EQT ja työeläkeyhtiö Varma.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.