Reetta Vanhanen nousee Helsingin kaupunginvaltuuston uudeksi puheenjohtajaksi

Vihreiden Reetta Vanhasesta tulee Helsingin kaupunginvaltuuston uusi puheenjohtaja. Helsingin vihreiden valtuustoryhmä päätti keskiviikon kokouksessaan esittää Vanhasta tehtävään.

Lopullisen valinnan tekee kaupunginvaltuusto kokouksessaan 14. kesäkuuta, mutta valtuuston puheenjohtajan paikka jyvitettiin kuntavaalien jälkeisissä puolueiden neuvotteluissa vihreille, joten päätös on varma.

– Ryhdyn tehtävään suurella innostuksella. Lämmin kiitos vihreälle valtuustoryhmälle luottamuksesta. Tavoitteeni on saavuttaa koko kaupunginvaltuuston luottamus, rakentaa ryhmien välistä yhteistyötä ja innostaa rakentavaan keskusteluun, Vanhanen sanoo tiedotteessa.

Vanhanen julkaisi päivityksen Instagramiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vanhasen mukaan yksi valtuuston loppukauden suurimmista kysymyksistä on sosiaali- ja terveyspalveluiden rahoituksen riittävyys.

– Soten rahoitusmalli on korjattava, jotta Helsinki ja Hus saavat riittävän rahoituksen. Perusasiat ja työolot on saatava terveydenhuollossa kuntoon, jotta henkilöstöpulaa voidaan ratkoa, Vanhanen jatkaa tiedotteessa.

Valtuuston nykyinen puheenjohtaja Fatim Diarra ilmoitti aiemmin, että hän jättää tehtävän tultuaan valituksi kansanedustajaksi kevään eduskuntavaaleissa.

Vanhanen on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja johtanut vihreiden valtuustoryhmää loppuvuodesta 2019. Hän on lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä anestesiaan ja tehohoitoon erikoistuva lääkäri.

Lue myös:

    Uusimmat