Mainos

HS: Kokoomuksen Lasse Männistö jättää politiikan

Kokoomuksen Lasse Männistö jättää politiikan, uutisoi Helsingin Sanomat.

Männistö kertoo lehden haastattelussa, ettei aio asettua ehdolle huhtikuun kuntavaaleissa. Hän kertoo samalla jäävänsä pois myös politiikasta.  

– Päätös liittyy ennen kaikkea ajankäyttöön. Lapsiperheen arjen, vaativien työtehtävien ja kuntapolitiikan yhdistäminen Helsingin kokoisessa kaupungissa ja nykyisessä toimintaympäristössä on valitettavasti erittäin vaikeaa, hän perustelee päätöstään.  

Männistö on toiminut Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2009. Hän on johtanut Helsingin suurimman puolueen, kokoomuksen, valtuustoryhmää vuodesta 2013 asti. Kansanedustajana Männistö oli vaalikaudella 2011–2015. Toissa vuonna hän siirtyi terveydenhuoltoyhtiö Mehiläiseen.

Kohusuunnitelma Rädyn kanssa

Männistö on ollut julkisuudessa muun muassa siitä, että hänen oli määrä aloittaa Helsingin apulaiskaupunginjohtajan viransijaisena. Männistö olisi sijaistanut tehtävässä entistä sosiaali- ja terveysministeriä Laura Rätyä (kok.).

Jos Männistö olisi lähtenyt eduskunnasta, hänen tilalleen kansanedustajaksi olisi noussut varasijalta Räty.  

Julkisen kohun jälkeen Männistö päätti jättää apulaiskaupunginjohtajan tehtävät väliin.

– Pidän syntynyttä tilannetta henkilökohtaisena virheenä. Lahjakkaampi poliitikko olisi osannut välttää riskit ja karikot, eikä olisi kyseisessä tilanteessa pyrkinyt Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. En osannut ottaa huomioon eduskunnan silloista poliittista tilannetta ja sitä, miten asia siellä käsitellään, Männistö kommentoi tilanne nyt Helsingin Sanomien haastattelussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.