Laulaja Alma työskentelee kansainvälisten musiikkialan tähtien kanssa – tämä erikoinen olettamus heillä on Suomesta

Alma työskentelee kansainvälisten musiikkialan tähtien kanssa – tämä erikoinen olettamus heillä on Suomesta 5:20
Almalla oli aluksi totuttelemista kansainväliseen työympäristöön. Laulaja kertoo, miksi monet ajattelivat hänen olevan surullinen ja vihainen koko ajan.

Kansainvälistä uraa luova Alma sai viisi Emma-ehdokkuutta.

Laulaja Alma on ehdolla viidessä eri kategoriassa Emma-gaalassa, joka järjestetään 17. helmikuuta 2024. Artisti myöntää olevansa erityisen yllättynyt siitä, että hän on ehdolla Kriitikoiden valinta -kategoriassa.

– Niillä on ollut vähän erilainen suhtautuminen minuun koko urani aikana, jotkut vihaa ja jotkut tykkää, Alma kertoi MTV Uutisille Emma-gaalan lehdistötilaisuudessa.

Alman ura on koko ajan kovassa nousussa, ja hän vihjaa mielenkiintoisesta projektista, josta ilmoitetaan vielä tämän vuoden puolella. Hän ei kuitenkaan paljasta sen enempää, mihin se liittyy.

– Jengi varmasti yllättyy ja on fiiliksissä. Minusta tuntuu, että kun puhun jotain tällaista, niin jengi ajattelee, että olen UMK:ssa. Minä en ole UMK:ssa, sen voin sanoa kaikille, Alma kertoo.

Alma on luonut jo useamman vuoden ajan uraa kansainvälisillä markkinoilla ja työskennellyt arvostettujen musiikkialan ihmisten kanssa. Hän ei osaa sanoa tarkkaa hetkeä, kun ovet lopulta avautuivat Suomen rajojen ulkopuolelle. 

– Ensin ovi aukesi Saksaan, sitten Britteihin ja sitten Jenkkeihin. Sen jälkeen Miley Cyrus avasi mulle oven, että mennään tekemään musaa. Se on ollut tosi siistiä, Alma iloitsee.

Alma ei ole syntynyt kultalusikka suussa, mutta sinnikkyydellä hän on raivannut tietään koko ajan eteenpäin.

– Tulen Itä-Helsingistä ja vanhemmilla ei ole ikinä ollut rahaa ja olen päässyt tekemään asioita, jotka eivät ole pitäneet olla minun kaltaiselleni tyypille mahdollisia. Olen joka päivä kiitollinen, mutta totta kai rankkaa on ollut. 

– Ei tule kauheasti mieleen poppareita, jotka tekevät englanniksi kansainvälistä uraa täältä Suomesta. Tuntuu välillä, että on tehnyt kirjaimellisesti tietä, jota ei ole vielä ollut. Se vie aika paljon energiaa, silti hymyilen ja on ystäviä ympärillä. 

Almalla oli aluksi totuttelemista kansainväliseen työympäristöön ja laulaja kertoo yllä olevalla videolla, miksi monet ajattelivat hänen olevan surullinen ja vihainen koko ajan.

Alma paljastaa, mikä on yleisin olettamus Suomesta kansainvälisillä kollegoilla.

– Se, että täällä on jääkarhuja. Välillä he kysyvät, että onko vaarallista kävellä kaduilla, kun siellä on karhuja. He ajattelevat, että Suomi on niin kuin Lappi.

– Toinen yleinen on, että he kysyvät mistä minä olen ja sanon Suomesta. Monet vastaavat, että olen ollut siellä, olen ollut Lontoossa. Kerron heille, että olet ollut Euroopassa. 

Lue myös:

    Uusimmat