Latvian pukukopissa puhjennut sirkustunnelma veti Petteri Nummelinin hämilleen – "Sitten sain kuulla"

Suomalaisiin jääkiekkolegendoihin kuuluva Petteri Nummelin toimii Latvian maajoukkueen apuvalmentajana käynnissä olevissa MM-kisoissa. Karkeloiden toinen isäntä teki historiaa maanantaina, kun Tshekki kaatui ensimmäistä kertaa. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Latvian remmissä puolustajien peluuttamisesta vastaava Nummelin asteli maanantaina 4–3-jatkoaikavoiton jälkeen joukkueen koppiin. 15 kertaa itse MM-tasolla Leijonia edustanut puolustajavelho oli aluksi hämillään. 

– Fiilis oli aika jäätävä. Ihmettelin, että oli vähän erikoisen kova meteli. Sitten sain kuulla, että se oli historiallinen ensimmäinen voitto Tshekistä, Nummelin kertaa hymy huulillaan Riiassa.

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen.

B-lohkoa Riiassa isännöivä joukkue aloitti turnauksen ulospuhalluksella, kun Kanada jyräsi avausvoittoon 6–0-lukemin. Sen jälkeen Slovakia otti niukan 2–1-ryöstön, ennen kuin voittotili saatiin auki Tshekkiä vastaan. 

Latvialaispelaajien työmoraali on Nummelinin mukaan kunnossa. Pelaajien intohimo on päässyt varsinkin MM-jäällä kuitenkin välillä läikkymään. 

– Polttava tunne, joka heillä on, menee välillä ylikin. Kanada-peli oli esimerkiksi sellainen, että näki, että olivat niin fiiliksissä. Yleisö mylvi ja huusi, se meni sitten jo aivan plörinäksi se peli itsessään, Nummelin kertaa. 

– Heillä on kova halu kehittyä, haluavat harjoitella, huipulle on vielä matkaa, mutta kovin tekevät töitä ja ylöspäin yritetään. 

Latvia jatkoi nousujohteista MM-turnaustaan keskiviikkona, kun Norja kaatui tiivistunnelmaisen ottelun päätteeksi 2–1.

Lue myös:

    Uusimmat