Mainos

Latvia kehottaa EU-maita

Latvian parlamentti on vahvistanut odotetusti EU:n perustuslaillisen sopimuksen. Latvian pääministeri toivoo myös muiden EU-maiden seuraavan maan esimerkkiä.

Latvian pääministeri Aigars Kalvitis kehottaa muita Euroopan maita seuraamaan Latvian esimerkkiä EU:n perustuslaillisen sopimuksen ratifioimisessa.

- Me uskomme, että perustuslaillinen sopimus on elintärkeä Euroopan tulevaisuudelle. Latvia näkee, että sopimus on takuu EU:n tulevaisuuden suunnittelulle.

Latvian parlamentti ratifioi tänään EU:n perustuslaillisen sopimuksen. Sadasta parlamenttiedustajasta 71 äänesti lain hyväksymisen puolesta, viisi äänesti vastaan ja kuusi jätti äänestämättä. Lain ratifiointiin tarvittava kahden kolmasosan enemmistö ylittyi siten helposti.

Ratifiointi oli odotettavissa, sillä parlamentti äänesti perustuslaillisen sopimuksen puolesta jo sen ensimmäisessä käsittelyssä kaksi viikkoa sitten.

Lausunnossaan pääministeri Kalvitis muotoili, että kielteinen asenne sopimusta kohtaan ei niinkään johdu sopimuksen sisällöstä. Syy kielteisyyteen löytyy hänen mielestään huonosti määritellystä Euroopan tulevaisuuden visiosta. Kalvitiksen mukaan on "epäonnistuttu antamaan selkeitä vastauksia jokaista eurooppalaista kiinnostavista kysymyksistä - EU:n laajentumisesta, reilusta kilpailusta ja sosiaaliasioista".

Latvian ulkoministerin Artis Pabriksin mukaan hyväksymällä sopimuksen maa lähettää selvän viestin EU:n perustajajäsenille, että itse perustuslain ja EU:n laajentumisen pitää jatkua.

- Me olemme vapaita pelosta. Perustuslaki antaa meille enemmän mahdollisuuksia, ulkoministeri sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.