Mainos

Lastenkulttuurin valtionpalkinto kolmelle

Tämänvuotisen lastenkulttuurin valtionpalkinnon saivat kirjailija Yvonne Hoffman, säveltäjä, kapellimestari ja musiikkipedagogi Marjatta Meritähti sekä Teatteri Mukamaksen johtaja Mansi Stycz.

Taiteen keskustoimikunnan myöntämä tunnustus on 16 800 euroa, joten kukin palkittu saa 5 600 euroa. Palkinnot luovutti kulttuuriministeri Tanja Karpela tänään Helsingissä.

Yvonne Hoffman (s.1941) on erikoistunut lasten- ja nuortenkirjallisuuteen niin kirjailijana kuin kriitikkonakin. Hänen ensimmäinen kirjansa Johan 7 år ilmestyi vuonna 1977. Hän on vieraillut useissa kouluissa yli kielirajojen, kertonut omasta kirjailijanurastaan ja kannustanut myös nuoria kirjoittamaan itse.

Marjatta Meritähti (s.1943) on työskennellyt lastenmusiikin parissa yli 30 vuotta. Hän on mm. perustanut ja johtanut useita lapsikuoroja muiden muassa Karviaiset ja Meritähden paatin. Hän on myös säveltänyt ja sovittanut musiikkia kuoroille. Meritähti järjestää Helsingissä kuorotoimintaa, jossa ovat mukana lapset ja heidän vanhempansa.

Tamperelaisen ammattinukketeatteri Mukamaksen taiteellinen johtaja Mansi Stycz (s.1947) on pitkään edistänyt lastenkulttuuria niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Hänen ohjaamiaan nukketeatteriesityksiä voi nähdä paitsi Mukamaksen omalla näyttämöllä myös kiertueilla eri puolilla Suomea. Stycz ja Teatteri Mukamas järjestävät joka toinen vuosi Kansainvälisen nukketeatterifestivaalin Tampereella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.