Mainos

Lasten taidetta Hyvinkäällä

Lasten ja nuorten Hyvinkäällä avattu 11. kansainvälinen taidenäyttely on koottu suuremmasta valikoimasta kuin koskaan aiemmin. Labyrinttina Hyvinkään taidemuseossa kiertävät yltäkylläisen värikkäät, 550 taideteosta on valittu noin 10 000:stä tarjokkaasta. Kuvat kertovat, millaisia lasten leikit, pelit ja rituaalit ovat eri puolilla maailmaa.

Lasten ja nuorten taidekeskuksen toiminnanjohtaja Maarit Lehikoinen kertoo, että maalauksia ja piirustuksia on 69 eri maasta. Innokkaimpia osallistujia olivat Sri Lanka, Puola, Intia, Romania, Turkki, Slovakia, Slovenia ja Suomi. Eksoottisimpiin maihin lukeutuvat Burkina Faso, Kamerun, Lesotho, Malediivit, Swasimaa ja Falklandin saaret.

Aiheet liikkuvat pääosin rajatulla alueella, leikkien ja pelien maailmassa. Erikoisena poikkeuksena lienevät eritrealaiset, jotka kuvaavat maansa puolustuksen kehitystä ja lippu liehuen rauhan puolesta marssivaa yksikköä.

Lasten ja nuorten kansainväliset taidenäyttelyt saivat alkunsa vuonna 1971 hyvinkääläisen taiteilijan Eino Vesalaisen ideasta. Hän on edelleen mukana tuomaristossa. Vuoden 1980 jälkeen näyttelyistä on vastannut Hyvinkään kaupungin ja opetusministeriön perustama Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.