Mainos

Lasten suosima Maja-terapiahevonen tarvitsi hammaslääkäriä – omistajalla erikoinen pulma: "Kaikkia muita hevosiamme pääsemme kuskaamaan, mutta ei tällaista jättiläistä"

0:45
Maja -terapiahevonen on lasten suosikki. Se on asunut Essi Jäntin tallilla vuoden. Kuvat: Essi Jäntti, Christer Paulsson, Sofia Kannasto ja Emma Luikku.

Vaasalaisella Finnbyn hevostallilla jouduttiin erikoisen pulman eteen, kun yksi tallin asukeista kaipasi hammaslääkäriä, eikä mahtunut kuljetustraileriin.

Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja Essi Jäntti, 31, kuulutti Facebookissa kyytiä hammaslääkäriin Maja-hevoselleen, jonka säkäkorkeus on 187 cm.

– Perustarkastuksessa huomattiin, että sillä on reikä. Kaikkia muita hevosiamme pääsemme kuskaamaan, mutta ei tällaista jättiläistä.

Ilmoitus poiki puhelinsoittoja ja omistaja voi nyt helpottuneena todeta, että Majalle on löytynyt kuski, joka vie kookkaan hevosen hammaslääkäriin.

– Yhteydenottoja tuli jo samana päivänä ja kyyti löytyi täältä Vaasasta, huojentunut Jäntti kertoo.

Kyseessä on maailman kookkain hevosrotu

Maja on rodultaan Shirehevonen, joka on maailman kookkain hevosrotu. Maja ei siis ole 187 senttimetrin säkäkorkeudellaan mitenkään poikkeuksellisen kokoinen rotuunsa nähden.

– Kyllä niitä on vielä korkeampiakin, Jäntti toteaa.

– Tämä on Suomessa ja muuallakin aika harvinainen rotu. Suomessa näitä ei ole kovin montaa, hän jatkaa.

Pienten lasten suosikki

Jäntti kuvailee Majaa älykkääksi, lempeäksi, rauhalliseksi ja ystävälliseksi hevoseksi.

Maja on myös asiakkaiden suosikki.

– Mitä pienempiä lapsia, sitä suuremman hevosen ne haluavat. Luulisi, että pienemmät lapset haluaisivat ponin, mutta ne ihastuvat Majaan, Jäntti naurahtaa.

Maja tuotiin alun perin kuorma-autolla Ruotsista

Jäntti kertoo ostaneensa Majan Ruotsista noin vuosi sitten.

– Etsin rauhallista ja isoa hevosta, joka sopisi hyvin terapiatoimintaan. Meillä on niin sanottu nepsy-talli, eli neuropsykiatrisesti erityistarpeisille henkilöille suunnattu talli. Toimintaa meillä on erityisesti lapsille. Ruotsista tällaista Shirehevosta sitten tarjottiin.

Maja kuljetettiin Jäntin tallille kuorma-autolla ja laivalla.

Se on 17-vuotias.

– Se on aika iäkäs. Nuo jättiläisrodut eivät yleensä elä niin pitkään, kuten esimerkiksi Shetlanninponit, jotka voivat elää 40 vuotta. Nämä isommat rodut elävät noin 25 vuotiaiksi eli aika hyvässä iässä Maja on.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja