Mainos

Lasten ohjattu liikkuminen lisääntynyt selvästi

Lasten ja nuorten fyysisen kunnon huononemisesta on puhuttu paljon. Tutkimusten mukaan alle puolet lapsista liikkuu terveytensä puolesta riittävästi.

Toisaalta tuoreen kansallisen liikuntatutkimuksen mukaan 92 prosenttia suomalaisista lapsista ja nuorista ilmoittaa harrastavansa jotain urheilua.

Nuori Suomi ry kehitysjohtajan Pasi Mäenpään mukaan tutkimuksessa pistää silmään se, että suomalaislapset ja nuoret liikkuvat ohjatusti ja erillisinä tuokioina yllättävän aktiivisesti.

- Toisaalta tiedetään, että muu peruselämän fyysinen aktiivisuus ja omatoiminen harjoittelu ja liikunta on vähentynyt, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Mäenpää summaa.

Toinen iso havainto tutkimuksesta on Mäenpään mukaan urheiluseuraharrastamisen suuri suosio.

Lasten ja nuorten suosituimpia lajeja ovat niin kutsutut perusliikuntamuodot, kuten pyöräily, uinti, juoksu ja hiihto sekä pallopelit, kuten jalkapallo ja salibandy

Kansallinen liikuntatutkimus on tehty ensimmäisen kerran vuonna 1995. Lasten ja nuorten liikunnan harrastaminen irrallisina ohjattuina tuokioina on lisääntynyt kymmenellä prosentilla viidessätoista vuodessa.

Kansallinen liikuntatutkimus kartoittaa 3-18-vuotiaiden liikunnan harrastamista. Tutkimukseen haastateltiin yli 5 500 lasta ja nuorta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.