Mainos

Lasku EU:n elvytyspaketista luisumassa Suomelle

Suomi on joutumassa maksumiehen rooliin EU:n viiden miljardin euron elvytyspaketissa, sillä pakettiin suunniteltujen maaseudun kehittämisvarojen osuus on laskenut selvästi valmistelun edetessä.

Vielä tammikuun lopussa maaseudun kehittämiseen suunnattiin paketissa 1,5 miljardia euroa, mutta puheenjohtajamaa Tshekin uusimmassa esityksessä maaseudun kehittämisvarojen osuus on pudonnut 1,1 miljardiin euroon.

Kehittämisvaroilla on tarkoitus parantaa muun muassa maaseutualueiden laajakaistayhteyksiä.

Maaseudun kehittämisvarojen osuuden putoaminen tarkoittaa sitä, että Suomen paketista saama palautuma kääntyy jonkin verran nettomaksun puolelle, diplomaattilähteet arvioivat.

Suurin osa paketista - eli noin 3,9 miljardia euroa - on määrä käyttää energiahankkeisiin ja etenkin EU-maiden kaasu- ja sähköverkkojen kehittämiseen. Tästä rahasta Suomi ja Viro ovat saamassa sata miljoonaa euroa maiden välisen Estlink 2 -sähkökaapelin rakentamiseen.

Elvytyspakettia käsitellään maanantaina EU:n ulkoministerikokouksessa Brysselissä. Jos paketista ei päästä sopuun, asia siirtyy torstaina alkavaan EU-huippukokoukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.