Mainos

Larox, Stonesoft ja Raisio nousussa

Laroxin, Stonesoftin ja Raision osakkeet lähtivät reippaaseen nousuun Helsingin pörssissä aamulla yhtiöiden kerrottua sijoittajia miellyttäneitä uutisia.
Sen sijaan yt-neuvotteluista ja heikosta viime vuodesta kertoneen JOT Automationin osake putosi.

Laroxin B-osake nousi tasan 20 prosenttia julkisen ostotarjouksen jälkeen. Stonesoft kertoi maailmanlaajuisesta yhteystyösopimuksesta Compaqin kanssa ja petrasi 15,10 prosenttia. Raisio sai uusia markkinoita Benecolilleen amerikkalaiselta yhteistyökumppaniltaan ja sen K-osake kohosi 4,68 prosenttia.

Kun myös Nokia oli 2,44 prosentin nousuvedossa 25,61 eurossa, Hex-yleisindeksi kiri 1,7 prosenttia ylöspäin 8264,50 pisteeseen vajaa puoli tuntia pörssin aukeamisen jälkeen. Loivaliikkeisempi portfolioindeksi paransi 0,81 prosenttia.

6,98 prosenttia pudonneen JOT Automationin lisäksi laskijoiden kärkeä olivat Endero, Talentum ja Done Solutions. Viime mainittua rasitti velkasuhde konkurssiin menneeseen Reach-U Solutioniin, jonka omistajayhtiön Reach-U Holdingin osakkeen kaupankäynti keskeytettiin ennen pörssin avautumista. Helsingin pörssille ei tullut aamulla kansainvälistä suuntaa Japanista, jossa Tokion pörssi oli kiinni kansallisen vapaapäivän vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.