Mainos

Lapsiseksituomio lieveni Itä-Suomen hovioikeudessa

Kahden ja puolen vuoden ehdoton vankeustuomio aleni vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen ehdollista vankeutta. Uhrien korvaukset jäivät ennalleen.

Itä-Suomen hovioikeus on lieventänyt rangaistusta, jonka Nilsiän käräjäoikeus oli määrännyt yläsavolaiselle miehelle viidestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kahden ja puolen vuoden ehdoton vankeustuomio aleni vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen ehdollista vankeutta, minkä ohessa mies joutuu suorittamaan 60 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Uhreina oli neljä 13-14 -vuotiasta tyttöä. Rikosten tekoaikaan vuosina 2001-2002 mies oli 25-26 -vuotias.

Käräjäoikeuden tuomio on salainen tuomiolauselmaa lukuun ottamatta. Sen sijaan hovioikeus julkisti perustelunsa rangaistuksen määräämisestä. Hovioikeus viittasi muun muassa Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen selvitykseen vastaavista rikoksista annetuista tuomioista.

Rikoksista vakavin oli teko, joka oli tehty siinä vaiheessa, kun poliisi oli jo kuulustellut miestä aiemmista hyväksikäytöistä. Tästä rikoksesta olisi hovioikeuden mukaan keskimääräinen rangaistus yksi vuosi vankeutta. Muiden rikosten lukumäärä ja vakavuus korottivat rangaistusta.

-Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on jo lähtökohtaisesti luonteeltaan vakava rikos. Nyt kysymyksessä olevat rikokset eivät kuitenkaan ole lajissaan vakavuusasteeltaan sellaisia, että sanottu seikka edellyttäisi tekijän tuomitsemista ehdottomaan vankeuteen, hovioikeus totesi.

Uhreille alioikeudessa määrätyt korvaukset henkisestä kärsimyksestä jäivät ennalleen. Mies joutuu maksamaan heille yhteensä 20700 euroa. Summasta 15000 euroa menee tytölle, joka joutui uhriksi kahteen eri otteeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.