"Lapsilisät pois rikkailta" - MTV Uutisten Facebook-sivuilla kuohuu

Tiedot siitä, että hallitus olisi mahdollisesti puuttumassa lapsilisiin sai aikaan kommenttivyöryn MTV Uutisten Facebook-sivuilla. Säästömahdollisuuksina on pohdittu tiettävästi muun muassa lapsilisien verollepanoa tai leikkauksia.

– Aivan törkeää leikata lapsiperheiltä.

– Aloittaisivat mielummin omien palkkojen leikkaukset, Facebook-sivuilla ladataan.

Osan kirjoittajista mielestä lapsilisät voitaisiin poistaa hyvätuloisilta ja jättää niiden maksaminen pienituloisille.

– Varakkailta perheiltä lapsilisät pois, jos tulot on vuodessa esimerkiksi yli 90.000 euroa, yksi kirjoittajista esittää.

Toinen kirjoittaja pohtii, ettei lapsilisällä edes ole mitään merkitystä suurituloisen kukkarossa.

– En ymmärrä, miksi hyvin tienaaville ihmisille pitäisi maksaa muutama kymppi kuukaudessa lapsista. 

– Lapsilisää saavat ovat eriarvoisessa asemassa. "Rikkaat" voivat säästää rahat ja antaa ne lapselle 18-vuotiaana esimerkiksi ajokortin maksamiseen. Köyhien pitää laittaa raha ruokaan ja yleensä elämiseen. Todellinen tasa-arvo syntyy, kun kellekään ei anneta ollenkaan lapsilisää.

– Köyhät menettävät sen vähänkin, mitä heille kuuluu ja mikä auttaa heitä pärjäämään edes jollain tavalla. Rikkaat pärjäävät muutenkin, joten heiltä voisi ottaa lapsilisät ja muut tuet pois, kommenteissa täräytetään.

Toisaalta yksi kirjoittajista muistuttaa, että suurituloisilla on korkea veroprosentti ja verot siirtyvät suoraan valtiolle.

– Kun lapsilisä pannaan verolle, suurituloisilla se menee verona valtiolle. Pienituloisia ei vero koske. Hyvä uudistus. Suurituloisilla on varaa antaa rahaa lapsilleen.

"Paras säästökohde on Arkadianmäki"

Samaan aikaan kun kommentoijat päivittelivät lapsilisiin kajoamista, etsittiin myös muita säästökohteita.

– Paras säästökohde on Arkadianmäki. Vähentämällä kansanedustajia avustajineen vaikkapa puoleen, syntyisi säästöä varmaankin suuri määrä euroja. 

– Milloin leikataan hallituksen palkkoja?

Paremmiksi leikkauskohteiksi kuin lapsilisät katsottiin myös muun muassa Kreikan tukiaiset ja muu "ulkomaille rahan syytäminen".


Lue myös:

    Uusimmat