"Lapsi maksaa työnantajalle 10 000 euroa"

Lapsi maksaa työnantajalle Yrittäjänaisten Keskusliiton mukaan noin 10 000 euroa. Liitto vaatii, että perhevapaista aiheutuvat kulut on myös Suomessa maksettava laajalta veropohjalta, kuten Ruotsissa on tehty jo 30 vuoden ajan.

Yrittäjänaisten mukaan nykyinen perhevapaiden maksujärjestelmä on aikansa elänyt ja epäoikeudenmukainen. Liiton mielestä perhevapaakustannukset on Suomessa kanavoitu pitkälti naisvaltaisten palvelualojen kontolle, eikä asiaan ole saatu muutosta vuosien varrella istuneista lukuisista työryhmistä ja vaihtuvista hallituksista huolimatta.

Niinpä äidin työnantajalle lankeavat edelleen esimerkiksi työntekijän raskauden aikaisten sairauslomien korvaaminen ja työntekijän alle 10-vuotiaan lapsen hoidosta aiheutuvat poissaolokulut.

Yrittäjänaiset arvioivat, että perhevapaakustannusten maksattaminen naisvaltaisilla palvelualoilla heikentää merkittävästi nuorten naisten työllistymistä pysyviin työsuhteisiin. Tämän ohella naisvaltaisten alojen kasvu ja kansainvälistyminen ontuu.

MTV3:n järjestämässä SuomiAreenassa keskustellaan tänään perhevapaajärjestelmästä. Yrittäjänaisten Keskusliiton järjestämään Kymppitonnin vauvat - kuka ne maksaa? -tilaisuuten osallistuvat muun muassa kansanedustaja Marja Tiura, Naisyrittäjäkeskuksen toimitusjohtaja Taru Hautala sekä Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntija Anu Salevaara.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat