Mainos

Lapsen lintsaus vei äidin käräjille

Kuopion käräjäoikeudessa käsiteltiin eilen poikkeuksellista tapausta. Tuusniemeläisen perheen lapsilla oli syyslukukaudella 2008 niin paljon poissaoloja koulusta, että koulutuslautakunta teki poliisille tutkintapyynnön asiasta. Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Huoltaja on kiistänyt poliisin antaman sakkomääräyksen. Asia on edennyt syyttäjälle, joka vaatii lasten äidille sakkorangaistusta oppivelvollisuuden valvonnan laiminlyönnistä.

Tapauksesta annetaan tuomio kansliapäätöksenä 14. syyskuuta.

Käräjille oppivelvollisuuden valvonnan laiminlyönnistä päädytään erittäin harvoin. Vuonna 2007 käräjillä oli kolme vastaavaa tapausta, joista yhdessä huoltaja tuomittiin sakkoon. Edellinen tuomio tuli vuonna 2003, kun samasta aiheesta määrättiin kahdessa tapauksessa sakkoja. Sitä ennen vuonna 1999 annettiin kaksi tuomiota.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuonna 2007 kaikkiaan 557 17-vuotiasta, joiden katsottiin laiminlyöneen täysin oppivelvollisuutensa. Tämän lisäksi samana vuonna noin 150 yli 17-vuotiasta jäi ilman perusopetuksen päättötodistusta. Näistä 73 jäi myös ilman erotodistusta.

Määrät ovat kuitenkin lähes 600 000 oppivelvollisen joukossa pieniä. Kansainvälisissä vertailuissa katsotaankin, että Suomessa perusopetuksen ulkopuolelle jääviä ei käytännössä ole, sanoo opetusneuvos Matti Lahtinen opetushallituksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.