Lappeenrantalaismiehen epäillään järjestäneen valtavia huume-eriä Suomeen – kytkeytyy Katiska-vyyhtiin

2:25
Tätä reittiä huumeet kuljetettiin Alankomaista Suomeen – katso video!

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on jatkanut suuren kansainvälisen huumekoskokonaisuuden esitutkintaa, josta poliisi tiedotti helmikuun alussa. Lappeenrantalaismieheen kohdistuvat rikosepäilyt ovat kasvaneet.

Rikoskokonaisuudessa Keskusrikospoliisi ja neljä poliisilaitosta ympäri Suomen selvittivät Alankomaista johdettua huumeiden maahantuontia, myyntiä ja välitystä vuoden 2018 kesäkuusta vuoden 2020 toukokuuhun.

Valtaosa niin sanotun Katiska-vyyhdin huumeista tuli Suomeen juuri tätä kautta. 

Kaakkois-Suomessa keskeisenä toimijana ollutta, Lappeenrannan mieheksi kutsuttua henkilöä epäillään nyt aiempaa laajemmasta huumausainerikoksesta. Poliisi kertoo asiasta tiedotteessaan.

Yhä vangittuna 

Mies otettiin kiinni kotoaan Lappeenrannassa joulukuussa, ja hän on yhä vangittuna. Huumausaineiden epäillään päätyneen levitykseen muun muassa Hämeeseen ja Kaakkois-Suomeen.

Alun perin Lappeenrannan mies on ollut vangittuna yhdestä suuresta huumausaine-erästä, jonka maahantuojat luovuttivat Suomessa toimineelle vastaanottajalle Järvenpäässä viime vuoden huhtikuussa. 

Lappeenrannan miehen epäillään tilanneen Alankomaista Suomeen useita huumausaine-eriä. Poliisin mukaan hän on ollut suoraan yhteydessä Alankomaiden päätoimijoihin, tilannut huumausaineet, järjestänyt niiden maksun ja vastaanotto-organisaation toiminnan.

Yli 5 miljoonan katukauppa-arvo

Jatkotutkinnassa on selvinnyt että mies on järjestellyt Suomeen kolme muutakin huume-erää. Tapaukset etenevät kuluvalla viikolla syyteharkintaan. 

Tutkinnan yhteydessä on myös maaliskuussa vangittu Lappeenrannan miehen rikoskumppanina toiminut, vuonna 1982 syntynyt hollolalaismies.

Poliisin mukaan neljä huume-erää ovat sisältäneet 81 kiloa amfetamiinia, 14 kiloa kokaiinia, 110 000 ekstaasitablettia ja 140 000 huumausaineeksi luokiteltavaa lääketablettia.

Miesten saama rikoshyöty on eri huumausaineiden katukauppahintojen perusteella laskettuna poliisin mukaan noin 5, 46 miljoonaa euroa.

Huumerikoskokonaisuutta käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa kevään ja kesän aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja