Näin valtavia rahoja pyöritellyt salakuljetusliiga toimitti huumeet Katiska-vyyhdille – ”Auton takatilaan oli ilmestynyt pahvilaatikoita”

Keskusrikospoliisi tiedotti torstaina paljastaneensa suuren huumeiden salakuljetusringin, joka on tuonut maahan satoja kiloja erittäin vaarallisia huumausaineita kätkettynä Alankomaista Suomeen matkanneisiin kukkakuljetuksiin. Osa huumeista tuotiin niin sanotulle Katiska-vyyhdille levitettäväksi.

Oikeudessa käsitellyn Katiska-vyyhdin asiakirjoista selviää, että salakuljettajilla oli selkeät toimintatavat sille, miten aineet toimitetaan vastaanottajalle.

Eräässä tapauksista Katiska-vyyhdissä käytännön töitä tehnyt henkilö oli saanut käskyn ajaa vuoratun pakettiauton sovittuun paikkaan lähelle Helsinki-Vantaan lentokenttää, jättää auton ovet auki, avain renkaan päälle ja lähteä puolen tunnin kävelylle.

Tänä aikana kukkarekka oli ilmeisesti ajanut paikalle ja jättänyt tilatut huumeet vastaanottajalle.

– Auton takatilaan oli ilmestynyt sellaisia 30-40 senttimetriä korkeita pahvilaatikoita, joissa oli kukkia. Eli ne kukat olivat varmaan puoleen väliin sitä pahvilaatikkoa ja niiden kukkien alla oli huumeita. Olen ihan hyvä biologiassa, mutta en kyllä tiedä, että mitä ne kukat olivat mitä niissä laatikoissa oli. En osaa sanoa tarkasti, että kuinka monta niitä pahvilaatikkoja oli, mutta ehkä kymmenkunta on hyvä arvio, paketteja vastaanottanut mies kertoi poliisikuulusteluissa.

– Kun kukat nosti pois, niiden alla oli jotain sideharson tyyppistä kangasta ja sitten sen kankaan alla oli huumeita, hän kertoi.

Esitutkinnan perusteella lähetys sisälsi kilokaupalla huumausaineita.

Kuski tuo huumeet suoraan pakettiautoon

Aina huumeita kuljettanut ei salannut henkilöllisyyttään. Poliisi kuuli myös toisen vastaavankaltaisen kertomuksen, jossa vastaanottaja oli määrätty pakettiauton kanssa Helsinki-Vantaan lentokentän Clarion-hotellin läheisyydessä sijaitsevalle parkkipaikalle.

Paikalle saapui Hollannin kilvissä ollut kukkarekka, josta nousi englantia puhuva, valkoihoinen ulkomaalainen mies. Tämä avasi rekan ovet ja nosti autoon laatikoita, joiden päällä oli murattikasveja.

Muratti peitti huumeet

Muraatit tulivat poliisille tutkinnassa ilmeisesti tutuksi, sillä kasvien laatua selvitettiin myös muissa kuulusteluissa esittämällä kuvia kuulusteltaville. Eräs kuulusteltava oli kertoi poliisille noutaneensa pahvilaatikoita, joissa luki vieraalla kielellä jotain tulppaaneista.

– Avasin laatikot ja siellä oli sellaisia vihreitä kasveja ja oksia. Niitä samoja kasveja käytetään kukkakimpuissa niin kuin tuomassa vihreää väliä, hän kertoi, tunnistaen kasvit myöhemmin muratiksi.

– Siellä pahvilaatikossa oli ne huumepaketit niiden kasvien alla, hän kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat