Mainos

Lapissa riittää lomailijoita

Lapin hiihtokeskuksissa on menossa vuoden kiihkein sesonki. Jotkut Lapin matkailuyrittäjät tekevät pääsiäispyhinä jopa viidenneksen koko talven myynnistään.

Auringonlasku Lapissa

Lapin hiihtokeskuksissa on menossa vuoden kiireisin aika. Lappi on houkutellut puoleensa yli 100 000 pääsiäisvierasta ja kaunis sää on nostamassa monen Lapin matkailuyrittäjän myynnin näinä päivinä huippulukemiin.

- Meillä on lähes 150 000 vuodepaikkaa ja luulisin, että näinä päivinä tällä kelillä ja näillä ennusteilla lähes kaikki on täynnä. Kun vielä otetaan koulujen urheilusalien ja siellä koululaisten siskonpedit, saattaa mennä pitkälti yli 150 000:n. Vielä tänne mahtuu, tilaa on, kertoo toimitusjohtaja Yrjö Pekka Kurki Lapin matkailumarkkinointi Oy:stä.

Eräin paikoin pääsiäismyynnin arvioidaan vastaavan jopa noin 20 prosenttia koko talvimatkailukauden myynnistä.

Hintatasoa moitittu korkeaksi

Tänä talvena Lapin matkailu ei kuitenkaan ole kasvanut entisellä vauhdillaan ja hintatasoakin on moitittu korkeaksi. Lapin markkinoija on eri mieltä.

- Hotellit myyvät tällä hetkellä aivan liian halvalla. Helsingissä ja Etelä-Suomessa kaikkina kuukausina keskihinnoin verrattuna per henkilö olemme noin parikymmentä prosenttia jäljessä, sanoo Yrjö Pekka Kurki.

Vaikka lunta Lapissa ei ole enää hirveästi, useimmat Lapin hiihtokeskukset pyrkivät pitämään rinteitään auki toukokuun puolelle saakka. Hyvin lumetetuissa rinteissä on ainakin aiempina vuosina voinut lasketella vielä kesäkuunkin puolella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.04.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.