Mainos

Lapissa odotetaan matkailun supertalvea – turisteihin satsattu 150 miljoonaa euroa

1:56

Lappi on varautunut vilkkaaseen turistikauteen satsaamalla matkailuun 150 miljoonaa euroa. Summalla on muun muassa laajennettu ja kunnostettu lomakyliä ja rakennettu uudenlaisia majoituskohteita. 

Invest in Laplandin investointiasiantuntija Jaakko Pöykkiön mukaan turistit odottavat lomaltaan erityisesti uudenlaisia majoituspalveluita, joissa huomioidaan kaunis Lapin luonto.

– Erityisesti aasialaisille ravontulet ovat tärkeä elementti, jota tänne tullaan katsomaan. Revontulet ja kaunis luonto on huomioitu myös uusissa majoitusmuodoissa, puhutaan lasi-igluista ja revontulikodeista. Ne ovat olleet hyvin suosittuja ja sellaisia lomakyliä on rakennettu eri puolille Lappia. 

Pöykkiön mukaan pelkästään Rovaniemelle on rakennettu täksi talveksi 1200 uutta petipaikkaa. 

– Matkailu vetää tällä hetkellä hyvin, siksi moni on halunnut ja uskaltanut investoida. Keskimäärin miljoonan euron investointi majoituskohteeseen tarkoittaa välittömästi seitsemän ja puoli työpaikkaa ja välillisesti neljä ja puoli työpaikkaa. Jos se muutetaan palkkatuloksi, niin se tekee 350 000 euroa vuodessa, Pöykkiö kertoo investointien taloudellisista vaikutuksista alueelle. 

Turisteja Aasiasta ja Australiasta saakka 

Tänä talvena Lappiin matkustetaan runsain joukoin muun muassa Briteistä, Aasiasta ja Ranskasta. Pelkästään Kittilän lentokentälle laskeutuu kuukausittain yli 300 lentokoneellista turisteja. 

Levin matkailun myyntijohtaja Enna Paavolan mukaan varaustilanne näyttää kaikkien aikojen ennätykseltä.

– Levillä ja Lapissa odotetaan supertalvea. Keskieurooppalaiset antavat odottaa itseään hetken aikaa. Vuodenvaihteessa saapuvat aasialaiset ja australialaiset. Erityisesti ranskalaiset ovat tänä vuonna erityisen innostuneita Lapista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.