Lapin poliisit ajavat nyt täyssähköautolla: "Riittävästi tehoja"

Sähköauto ei sopinut poliisin käyttöön Lahdessa – Hämeenlinnaan se sen sijaan sopii 5:19
Kuinka hyvin sähköauton "range" riittää poliisikäytössä? Uskaltaako sähköautolla lähteä takaa-ajoon? Hämeen poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Tero Aalto esitteli Suomen ensimmäistä ja toistaiseksi ainoaa täyssähköistä partioautoa MTV Uutisille.

Poliisi on saanut Lapissa käyttöönsä täyssähköisen partioauton.

Lapin poliisin käytössä on nyt sähköauto. Kyseessä on täysin poliisivarusteltu partioauto, tarkemmalta malliltaan Mercedes-Benz eVito.

Kyseessä on sama auto, johon kävimme tutustumassa Hämeenlinnassa helmikuussa. Auto sijoitettiin Hämeenlinnaan, sillä se ei soveltunut poliisin käyttöön sen alkuperäisessä käyttöönottokaupungissa Lahdessa.

Lapin poliisi kertoo sosiaalisessa mediassa keräävänsä täyssähköisestä maijasta kokemuksia niin sen toimintaan kuin käytettävyyteenkin liittyen. Autoa hyödynnetään kaikenlaisessa poliisitoiminnassa olosuhteissa, jotka ovat toisinaan hyvinkin arktiset.

Poliisin mukaan auton kotipaikka on Sodankylän poliisiasemalla seuraavat 1,5 vuotta. Sen voi kuitenkin tavata koko Lapin alueella.

– Arvailijoille ennakkoon tiedoksi, että autosta löytyy kuuleman mukaan riittävästi tehoja, poliisi vinkkaa Instagramissa.

Katso kuva autosta alta.

Jos julkaisu ei näy, .

Lue myös:

    Uusimmat