Mainos

"Lapin Kullan ostoboikotti näkyi vain parissa kaupassa Torniossa"

Hartwallin toimitusjohtajan Jan-Kees Niemanin mukaan Tornion panimon lakkauttamisella ja sen synnyttämällä kansanliikkeellä ei ole ollut juuri vaikutusta Lapin Kullan myyntiin.

Suomalaiset hermostuivat viime lokakuussa, kun Hartwall ilmoitti Tornion panimon sulkemisesta tämän vuoden syksyyn mennessä. Hartwallin suunnitelmissa on siirtää Lapin Kullan tuotanto Lahteen. Tämä ei kansaa miellyttänyt, ja useissa nettiaddresseissa vaadittiin olemaan ostamatta Lapin Kultaa, joka nimettiinkin Lahden Kullaksi.

- Ehkä se lakkautuspäätös paikallisesti näkyi vähän voimakkaammin, parissa supermarketissa Torniossa. Mutta valtakunnallisesti tällä ei ollut vaikutusta, Jan-Kees Nieman sanoo.

Hän myöntää, että Hartwall menetti viime vuonna hiukan markkinaosuutta oluissa. Lapin Kulta pärjäsi Hartwallin oluista kuitenkin parhaiten. Sinebrychoffin oluet Karhu ja Koff kasvattivat osuuttaan ja Olvi pysyi entisissä lukemissa. Nieman odottaa, että kilpailu markkinoilla säilyy tänä vuonna tiukkana ja hinnat kurissa.

- Kauppojen kesken kilpailu on kovaa ja oluiden tuonti ulkomailta lisää painetta, Nieman sanoo.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 25.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.