Mainos

Lapin joululentosesonki yhä alamaissa

Lapin joulusesonki ei näytä elpymisen merkkejä tilauslentojen osalta. Pohjoisen kentille odotetaan saapuvan lähes saman verran tilauslentoja kuin viime vuonna eli liki 400.

Finavian mukaan ennakkovarauksia on Lapin kentille ja Kuusamoon tehty marraskuun puoliväliin mennessä 340, kun viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli noin 370.

- Viime vuosi oli jo toinen heikko vuosi peräkkäin. Tilauslentojen määrässä ei tänä vuonna mitään hirvittävää romahdusta ole. Tuskin jäämme kauas viime vuoden kokonaislentojen määrästä, arvioi Finavian Pohjois-Suomen aluejohtaja Martti Oinas.

Eniten tilauslentoja on tulossa Rovaniemelle ja Kittilään, noin 120 molempiin. Kolmanneksi eniten lentoja on tulossa Enontekiölle. Jouluturisteja lennätetään myös Ivaloon ja Kuusamoon.

Oinaksen mukaan suurimmaksi osaksi brittituristien varassa oleva joulumatkailu heijastaa Iso-Britannian taloustilannetta.

Huippuvuosina 2006 ja 2007 Lapin kentille ja Kuusamoon tuli yli 600 tilauslentoa.

Yritykset palkitsevat

Metsähallituksen luontomatkailupalveluista vastaavan Villin Pohjolan johtaja Johanna Tolonen odottaa joulukautta varsin toiveikkaana. Pieniä ryhmiä on jo liikkeellä, ja ensimmäisen lentokoneellisen jouluturisteja Villi Pohjola ottaa vastaa ensi viikolla. Kone tulee Unkarista.

- Ryhmien ennakkovarausten perusteella tilanne näyttää ihan hyvältä, jopa hieman paremmalta kuin vuosi sitten. Joulumatkailijoiden rahankäyttö tosin selviää vasta joulukuussa, kun myös yksittäismatkailijoiden määrä alkaa hahmottua.

Pohjois-Suomen joulumatkailun pääryhmä ovat edelleen britit, mutta heidän määränsä jää edelleen kauas huippuvuosista. Tolonen kannustaakin matkailualaa katsomaan tarkasti muitakin kansallisuuksia. Venäläisten ohella esimerkiksi espanjalaiset ovat kivunneet tärkeäksi kohderyhmäksi.

Myös yritykset ovat jälleen tuomassa työntekijöitään ja asiakkaitaan katsomaan Lapin joulua. Palkintomatkat vähenivät laman aikana tuntuvasti, kun yritykset leikkasivat kulujaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.