Läpimurto 29 vuotta vanhassa murhassa – lähtikö koulukaverien nahistelu käsistä? 14-vuotias löytyi joelta kaksi luodinreikää päässään

Uutissivusto ABC:n mukaan William Christopher Niemet joutui syytteeseen vuonna 1991 tapahtuneen ampumisen vuoksi. Niemet oli tapahtuma-aikaan 15-vuotias. Häntä syytetään luokkakaverinsa kylmäverisestä murhaamisesta Missourissa, Yhdysvaltain osavaltiossa.

Vanhemmat ottivat viranomaisiin yhteyttä, kun heidän poikansa oli kaksi tuntia myöhässä illalliselta. Greg Jones, 14, löytyi kuolleena kesäkuussa 1991 läheltä Moureau-jokea Russellvillessa. Ruumiinavauksessa selvisi, että Jonesia oli ammuttu kahdesti päähän. Nimet ja Jones olivat luokkakavereita keskenään.

Paikallinen asukas Brendon Steenbergen muistaa tapauksen nuoruudestaan.

–Se oli iso tapaus, kun olin nuori. Luulin, että päädyn hautaan ennen kuin tapaus saadaan selvitettyä. Brendon muistaa myös, että Niemet ja Jones olivat ystäviä koulussa. Tästä huolimatta he kiusasivat toisiaan ja tappelivat paljon.

Tutkinta on ollut käynnissä nyt seitsemän kuukautta ja viranomaiset uskovat tapauksen ratkenneen. Tämän on mahdollistanut teknisen rikostutkinnan kehittyminen.

– Avaamme vanhoja juttuja aika ajoin katsoaksemme, jos uuden informaation valossa meidän olisi mahdollista ratkaista ne, kertoo sheriffi John Wheeler.

– Greg Jonesin perheelle ja ystäville haluamme sanoa, että vaikka mikään ei tuo häntä takaisin, niin toivomme tämän olevan ensimmäinen askel kohti oikeutta, jatkaa Wheeler.

Lue myös:

    Uusimmat