Murhatutkinta oli jo lopetettu, kunnes poliisi pääsi epäillyn jäljille rikospodcastin kautta ja 24 vuotta vanha poikkeuksellisen raaka tapaus paljastui

1:29
CNN: Murha selvisi 24 vuoden jälkeen

Yhdysvalloissa Etelä-Carolinassa 24 vuotta vanha murha saatiin ratkaistua poikkeuksellisella tavalla. Poliisi sai tarvittavat todistusaineistot monien mutkien kautta.

North Myrtle Beachin poliisin mukaan he ovat viimein saaneet DNA-todistusaineistoa Ronald Lee Moore -nimisestä miehestä. Hänen uskotaan murhanneen 23-vuotiaan Shawn Marie Neilin vuonna 1996.

Neil työskenteli seuralaisena ja hänen poikaystävänsä ilmoitti hänet kadonneeksi. Poliisi löysi ruumiin naisen asunnosta.

North Myrtle Beachin apulaisseriffin Andrew Jamesin mukaan murha oli poikkeuksellisen raaka. Ensin nainen kuristettiin ja myöhemmin hirtettiin samalla esineellä.

DNA tutkittiin toisen murhatutkinnan yhteydessä

Erikoisen tapauksesta tekee se, että poliisi pääsi murhaajan jäljille Serial -nimisen podcastin kautta.

Suosittu rikospodcast Serial alkoi vuonna 2014. Sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella käsiteltiin Hae Min Leen murhaa Baltimoressa ja Moore nimettiin epäillyksi ohjelmassa. Murhapaikalta löytynyt dna ei kuitenkaan sopinut yhteen Mooren kanssa.

Moore eli rikollista elämää murtovarkaana ja hänet tuomittiin vankilaan. Hän tappoi itsensä vankilassa vuonna 2008.

Uudistunut teknologia selvitti DNA:n

Neilin tapaus suljettiin, koska epäiltyjä ei löytynyt. Tapaus avattiin uudelleen vuonna 2017. Poliisi halusi vielä yrittää, koska dna-tutkimuksissa oli edistytty teknisesti niin paljon.

Poliisi haastatteli tapaukseen liittyviä henkilöitä ja lähetti todisteita uudelleen tutkittavaksi tutkimuslaboratorioon.

Uudistuneen tekniikan myötä lakanoista ja pyyhkeistä onnistuttiin löytämään uutta dna:ta. Dna syötettiin maanlaajuiseen tietokantaan ja vastaavuus löytyi.

Dna sopi yhteen Mooren kanssa. Hänen dna:nsa löytyi tietokannasta, koska Moorea epäiltiin aiemmin Hae Min Leen murhasta.

– Tutkimukset paljastivat, että Moore oli nimetty epäillyksi murtovarkauksien sarjassa, ratkaisemattomissa seksuaalirikoksissa sekä murhasta Baltimore Cityssä. Tapauksista löytyi yhteneväisyyksiä Nealin murhaan, poliisin lausunnossa sanottiin.

Moore ei asunut eikä käynyt North Myrtle Beachillä, mutta tutkinnassa paljastui, että hän vieraili usein ystäviensä luona Louisianassa. Poliisi uskoo, että hän on pysähtynyt Myrtle Beachillä ohikulkumatkalla.

Moore on kuollut eikä häntä voidä enää virallisesti syyttää tapauksesta. Rikostutkijat ovat nyt sulkeneen Neilin murhatutkinnan ja toivovat, että murhaajan henkilöllisyyden selviäminen helpottaa perheen surua.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.