Kaksi teinityttöä katosi matkalla juhliin – poliisi löysi ruumiit auton takakontista, mutta tapaus oli mysteeri 20 vuotta – nyt tehtiin läpimurto!

Alabaman poliisi on löytänyt epäillyn vuonna 1999 tapahtuneeseen kahden 17-vuotiaan tytön murhaan. Poliisi onnistui löytämään epäillyn DNA:n ja geneettisen sukututkimuksen avulla. Asiasta kertoo muun muassa abc News

Epäilty on Alabaman Dothanissa asuva Coley McCraney. Häntä epäillään J.B. Beasleyn ja Tracie Hawlettin murhasta. Murhista tulee heinäkuussa kuluneeksi 20 vuotta. Tyttöjen murha on tähän mennessä pysynyt paljon pohdittuna mysteerinä. 

Kun kahdenkymmenen vuoden rajapyykki läheni, poliisi sai idean lähettää rikospaikalta kerätyt todisteet Parabonin laboratorioon Virginiaan. Laboratorio on erikoistunut fenotyyppitutkimukseen, kertoo Ozarkin poliisipällikkö Marlos Walker.

Tytöt olivat matkalla juhliin

Tytöt olivat lukio-opiskelijoita ja he olivat matkalla juhliin 31. heinäkuuta 1999. He eksyivät matkalla ja päätyivät noin 30 kilometriä Dothanista luoteeseen, Ozarkiin.

Hawlettin äiti, Carol Roberts, kertoo tyttöjen soittaneen hänelle huoltoasemalta. He kertoivat olleensa matkalla kotiin. Kun heitä ei ollut kuulunut kotiin aamuun mennessä, äiti soitti poliisille.

Aamulla poliisit löysivät auton, jolla tytöt olivat olleet liikkeellä. Ulospäin kaikki vaikutti tavalliselta, mutta poliisit löysivät tyttöjen ruumiit takakontista. Molempia oli ammuttu päähän.

Tyttöjen lompakot olivat tallessa, joten poliisi oletti, ettei teon motiivi ollut ryöstö. Teossa ei myöskään ollut viitteitä siitä, että tekijä olisi tuntenut uhrit.

Sukututkimus auttoi jäljille

Geneettinen sukututkimus mahdollistaa epäillyn löytämisen sukulaisten kautta, jos epäillyn sukulaiset ovat luovuttaneet vapaaehtoisesti DNA:nsa tietokantaan. Tätä mahdollisuutta ei ollut olemassa vielä murhan tapahtuma-aikaan.

Todistusaineisto analysoitiin Parabonissa, josta tutkijat tunnistivat McCraneyn sukunimen. Tämän jälkeen poliisi otti DNA-näytteen 45-vuotiaalta McCraneylta. Tulokset sopivat rikospaikalta löytyneeseen DNA:aan.

McCraney pidätettiin viime perjantaina ja häntä syytetään murhista sekä raiskauksesta.

Lue myös:

    Uusimmat