Mainos

Länsirajan poliisiyhteistyö ontuu

Suomen ja Ruotsin viranomaisten yhteistyö ontuu länsirajalla. Ruotsi sälyttää entistä enemmän rajan valvontavastuuta suomalaisille, epäilee Peräpohjolan poliisin apulaispoliisipäällikkö Teijo Ojutkangas.

Rikolliset ovat alkaneet käyttää yhä enemmän länsirajan ylityspaikkoja, koska niillä kiinnijäämisen riski on selvästi pienempi kuin satamissa ja lentokentillä. Pohjoisen tullipiirin mukaan EU:n sisärajalla ei ole vastaavaa valvontapelotetta kuin esimerkiksi Venäjän vastaisella rajalla.

Ojutkangas sanoo, että muun muassa huumeliikenne Suomen ja Ruotsin rajanylityspaikkojen kautta on vilkastunut paljon muutamassa vuodessa. Myös varastettua omaisuutta häivytetään tehokkaasti rajan toiselle puolen.

Peräpohjolan poliisi tekee omaisuusrikoksiin liittyviä kotietsintöjä yhtä paljon kuin muuallakin maassa, mutta tavaraa niissä saadaan takaisin mitättömät määrät.

Valvonta tehostuisi, jos molempien maiden viranomaiset saataisiin parempaan yhteistyöhön. Ojutkankaan mukaan muille avoin raja saattaa silti myös vastedes pysyä monessa asiassa esteenä yhteistyön tiivistämiselle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.