Mainos

Länsimaat kehottavat Kenian hallitusta suitsimaan voimankäyttöä

Opposition mielenosoitukset jatkuvat Keniassa tänään jo kolmatta päivää.

Yhdeksän länsimaata, näiden joukossa myös Suomi, kehottaa Keniaa lopettamaan aseistautumattomien siviilien surmaamisen.

Maiden antamassa yhteisessä lausunnossa patistetaan turvallisuusjoukkoja pidättäytymään suhteettomasta voimankäytöstä ja hoitamaan velvollisuutensa tiukasti lain rajojen puitteissa.

Lausunnon takana ovat Suomen lisäksi Ruotsin, Norjan, Tanskan, Hollannin, Sveitsin, Britannian, Australian ja Kanadan Kenian-lähetystöt.

Mielenosoitukset jatkuivat

Keniassa oppositio on julistanut boikotoivansa hallitukseen yhteyksissä olevia yrityksiä. Opposition mielenosoitukset jatkuvat Keniassa tänään jo kolmatta päivää.

Presidentti Mwai Kibakin uudelleenvalintaa vastustavien mielenosoittajien ja poliisin yhteenotoissa on viime päivien aikana kuollut ainakin 14 ihmistä, poliisi kertoo.

Oppositiojohtaja Raila Odingan ODM-puolue on ilmoittanut luopuvansa protesteista toistaiseksi tämän päivän jälkeen poliisien mielenosoittajiin kohdistaman väkivallan vuoksi.

ODM:n edustajat ovat kertoneet olevansa halukkaita tapaamaan kriisiä sovittelemaan kootun neuvotteluryhmän, jota johtaa YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan.

YK:n lastenjärjestö Unicef arvioi, että yli kaksi viikkoa jatkuneet levottomuudet ovat ajaneet ainakin 100 000 lasta kodeistaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.