Mainos

Lännen Tehtaat haluaa ostaa Avenan

Lännen Tehtaat Oyj on päättänyt aloittaa neuvottelut Avena Oy:n ostamisesta. Avena Yhtiöt on vilja-alan ja eläinravitsemuksen johtava yritys Suomessa.

Lännen Tehtaat havittelee Avenaa omistukseensa, jotta voitaisiin muodostaa merkittävä kotimainen elintarviketalouteen keskittyvä konserni. Avena on Suomen valtion kokonaan omistama yhtiö. Valtion toisen lisätalousarvion hyväksymisen yhteydessä valtioneuvosto sai viime kuun lopulla oikeuden luopua kokonaan valtion omistuksesta Avenassa.

Avena Yhtiöt -konsernin muodostavat emoyhtiö Avena Oy ja sen tytäryhtiöt Avena Nordic Grain Oy, Avena Siilot Oy ja Suomen Rehu Oy. Avena Yhtiöiden erikoisosaamista ovat eläinravitsemus, kotimainen ja kansainvälinen viljakauppa sekä viljan käsittely ja varastointi.

KTM neuvottelee Avenasta

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on valtuuttanut kauppa- ja teollisuusministeriön käymään neuvotteluja valtion omistamien Avena Oy:n osakkeiden myymisestä tai muista Avenaa koskevista omistusjärjestelyistä. Tässä vaiheessa tarkoitus on käynnistää neuvottelut Lännen Tehtaat Oyj:n kanssa.

Valmisteluvastuun siirtämisellä KTM:lle vältetään mahdolliset jääviyskysymykset, joita saattaisi syntyä maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän tulevien tehtävien vuoksi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.