Mainos

Ennusteet elävät: Helleraja lähellä alkuviikolla, mutta missä – ja jääkö lämpö lyhyeksi?

Sää lämpenee viikonlopun aikana. Ensi viikon alussa hellerajakin voi olla paikoin lähellä. Epävarmaa on, kauanko lämpö jatkuu.

Tänään perjantaina sää on pääasiassa poutaista, lännessä ja maan keskivaiheilla voi tulla joitain sadekuuroja. Jo tänään kaakkois- ja itärajalla lämpötilat ovat 20 asteen tienoilla. Maan etelä- ja keskiosan aurinkoisilla alueilla ollaan yli 15 asteessa, Lapissa on vielä alle kymmenen asteen lukemia.

Ensi yönä hallaa voi olla pohjoisessa ja paikoin lännessä.

Lauantaina Itä-Suomessa tulee sateita, paikoin sataa läpi päivän. Vähäisiä sateita voi yltää myös pääkaupunkiseudulle, mutta sateen länsireunan edessä ovat myös lämpimimmät ilmat, joten etelässä voidaan yltää 20 asteen lukemiin.

– Sunnuntaina lämpötilat ovat etelässä ja lounaassa melko yleisesti 20 asteessa. Lauantain sateista jää jäljelle pilvisyyttä kaakosta kohti pohjoista ulottuvalle alueelle. Pilvilautan alla idässä ollaan alle 15 asteessa, pohjoisessa pilvisyydestä riippuen 10-15 asteessa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ensi viikon alussa lämpöä

Ensi viikon alku näyttää laajalti poutaiselta. Maanantaina etelässä voidaan päästä ylimmillään 22-23 asteeseen, maan keskiosassakin 20 asteen yläpuolelle. Ennuste on kuitenkin muuttunut eilisestä niin, että tuoreen ennusteen mukaan 20 asteen lämpötilat eivät yltäisi pohjoiseen asti vaan siellä jäätäisiin 15 asteen tienoille. Aiemmin näytti, että koko maassa voitaisiin olla maanantaina 20 asteen vaiheilla. Lisäksi eilen näytti, että tiistain lämpimin paikka olisi pohjoisessa – nyt ennusteen mukaan lämpimintä olisi etelässä.

– Tämän hetken ennusteen mukaan etelässä voisi olla tiistaina 23-24 astetta ja voihan se yltää jossain hellerajalle yli 25 asteeseen asti. Lappi näyttää kuitenkin eilen ennustettua viileämmältä, sanoo Liisa Rintaniemi.

Ennusteen epävarmuudesta kertoo se, että osaan ennusteista on tullut muutoksia jo alkuviikolle ja etenkin viikon puolivälin tienoille. Loppuviikon ennusteissa on näkyvillä kahta suuntaa.

– Joko sää jatkuu 20 asteen lukemissa tai sitten kylmenee jo keskiviikon torstain tienoilla, toteaa Liisa Rintaniemi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.