Mainos

Ennuste: Lakkiaispäiväksi viilenevää ja sadekuuroja – alkuviikolla jopa 26 astetta

Sää lämpenee viikonloppuna ja ensi viikon alkua kohden, mutta viilenee tämän hetken ennusteen mukaan koulujen päättäjäisviikonlopuksi.

Huomenna lauantaina pilvilauttaa on paikoin maan etelä- ja keskiosassa. Lounaassa ja idässä voi olla aurinkoisempaa ja siellä aurinkoisilla alueilla lämpötilat yltävät 20 asteeseen. Pohjoisessa on aurinkoista ja lämpötilat ovat 20-23 asteessa.

– Sunnuntaina on jo monin paikoin aurinkoista ja lämpötilat yli 20 asteen lukemissa. Itä-Suomessa ja Keski-Lapissa voi olla helleraja lähellä. Jos helleraja ei mene rikki sunnuntaina, niin sitten maanantaina, jolloin hellettä eli yli 25 astetta on monin paikoin maan etelä- ja keskiosassa, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Ensi viikon alku näyttää siis lämpimältä maan etelä- ja keskiosassa, paikoin on hellettä. Tiistain ja keskiviikon paikkeilla pohjoisessa on liikkeellä sadekuuroja. Keskiviikon ja torstain aikana kuurosateet yleistyvät etelässäkin ja myös hajanaisia ukkosia voi tulla.

Sää viilenee ensi viikon loppupuolella

Tämän hetken ennusteen mukaan sää viilenee ensi viikon loppupuolella.

– Vallalla on pohjoisluoteinen virtaus, johon kehittyy yleisesti sadekuuroja. Lauantain eli lakkiaispäivän ja koulujen päättäjäispäivän sää näyttää epävakaiselta. Päivän aikana tulee näillä näkymin paikoin sadekuuroja, mutta niiden sijaintia on mahdotonta ennustaa. Lämpötilat ovat ennusteen mukaan 15-20 asteessa, pohjoisessa voi olla koleampaakin, sanoo Liisa Rintaniemi.

– Näinhän siinä näyttää käyvän, että sää viilenee, kun kesäkuu alkaa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.