Mainos

Säässä iso käänne: Lämpötilat putoavat lähes 10 astetta

Alkuviikolla etelässä hätyytellään vielä hellerajaa, mutta viikon puolivälissä sää viilenee jo etelässäkin.

Etelässä nautitaan maanantaina ja tiistaina lämpimästä ja aurinkoisesta säästä. Lämpötilat kipuavat 20-24 asteeseen, ehkä jossain 25 astettakin voi ylittyä. Pohjoiseen ja maan keskivaiheille virtaa kuitenkin jo viileämpää ilmaa. Maan keskiosassa lämpötilat ovat maanantaina 20 asteen molemmin puolin, pohjoisessa kymmenen asteen molemmin puolin.

Ensi yön ja tiistain aikana maan pohjoisosaan ja keskivaiheille leviää vesisadealue. Pohjoisessakin pääosa sateista on vettä, mutta jossain kuurossa voi tulla räntää tai luntakin. Etelässä on siis tiistaina yhä poutaa ja lämmintä.

Tiistain jälkeen viileämpi sää leviää etelään asti.

– Keskiviikkona etelässä ollaan 16-17 asteessa, pohjoisessa kymmenen asteen vaiheilla. Pilvisyys lisääntyy, pohjoistuuli puhaltaa ja ainakin idässä ja pohjoisessa tulee kuurosateita, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Torstain ja perjantain aikana sateita tulee siellä täällä, mutta laajempaa sadealuetta ei kuitenkaan ole liikkeellä. Lämpötilat ovat etelässä yli 15 asteessa, pohjoisessa ollaan kymmenen asteen molemmin puolin.

Viikonlopun ennusteissa on runsaita sateita lauantaille. Sateessa lämpötilat jäävät kymmenen asteen vaiheille. Aurinkoisilla seuduilla ollaan kuitenkin jopa 15-20 asteessa.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.