Mainos

Helatorstaina laajalti upeaa aurinkoa – äitienpäivänä jopa 22 astetta

Sää lämpenee loppuviikkoa kohden. Viikonloppuna voidaan yltää jo paikoin yli 20 asteen lukemiin.

Tällä viikolla Suomi kuuluu korkeapaineen alueeseen. Sää on heikkotuulista ja aurinkoista lähes koko maassa. Sää on nyt selvästi tavanomaista toukokuun alkua lämpimämpää. Yöt ovat kuitenkin yhä kylmiä.

Jo keskiviikkona 20 asteen raja menee todennäköisesti rikki jossain maan etelä- ja keskiosan sisämaassa.

Helatorstain aamu on viileä, alimmat lämpötilat ovat 0-5 asteessa, hallaa voi olla Etelä-Suomessa asti. Aamu on kuitenkin lähes koko maassa aurinkoinen, vain Pohjois-Lapissa on todennäköisesti runsaampaa pilvisyyttä.

– Tämän hetken ennusteen mukaan päivä jatkuu täysin aurinkoisena Helsinki–Vaasa-linjan länsipuolella. Muualla taivaalle nousee päivän aikana kumpupilviä, Lapissa voi tulla iltapäivällä joku yksittäinen sadekuurokin, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Päivälämpötilat ovat torstaina Etelä-Suomessa 20 asteen tienoilla, maan keskivaiheilla 16-20 asteessa ja pohjoisessa 10-15 asteessa, viileintä on Pohjois-Lapissa.

Viikonloppu on lämmin

Korkeapaine pysyy Suomen yllä koko viikon. Lapissa voi loppuviikolla tulla vesikuuroja, etelämpänä sää pysyy poutaisena.

Sunnuntain äitienpäiväksi ennustetaan upeaa säätä.

– Päivälämpötilat hiipivät päivä päivältä ylemmäs koko maassa. Jo lauantaina Etelä- ja Keski-Suomessa 20 astetta on ihan yleinen lukema. Sunnuntaina lämpötila nousee paikoin jo 21-22 asteeseen. Nyt näyttää siltä, että aurinko paistaa sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa kirkkaalta taivaalta, pohjoisessa pilvisyys on vaihtelevaa, mutta sää on poutaista, toteaa Miina Manninen.

Korkeapaine pysyy Suomen yllä vielä ensi viikon alkupuolellakin ja sää voi lämmetä edelleen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.