Mainos

Lämmityskulut laskussa julkisissa rakennuksissa

Kuntien rakennusten lämmönkulutus on laskussa. Kuntaliiton keräämien tietojen mukaan kuntien julkisten rakennusten lämmön kulutus laski 1,5 prosenttia vuodesta 1998 vuoteen 1999.

Monissa kaupungeissa ja kunnissa on kosteus- ja homeongelmien torjumiseksi lisätty ilmanvaihtoa öisin ja viikonloppuisin. Lämmityskuluihin vaikuttaa myös se, että rakennusten käyttöasteet ovat todennäköisesti nousseet. Viiden prosentin säästö kuntien lämmön kulutuksessa merkitsee jopa 40 miljoonan markan säästöä vuosittain. Yleisimpiä energiansäästötapoja kunnissa on parantaa lämmön säätöä ja laitteiden huoltoa sekä lisätä henkilöstön opastusta ja rakennusten käytön ohjausta.

Suurista kaupungeista lämmön ominaiskulutus laski eniten Helsingissä, missä laskua oli reilut kolme prosenttia. Sen sijaan esimerkiksi Espoossa ja Lahdessa kulutus on ollut selvässä nousussa. Pienin julkisten rakennusten ominaiskulutus on Kuopiossa ja Rovaniemellä. Kulutustiedot on Kuntaliittoon toimittanut 131 kuntaa ja 16 kuntayhtymää. Tietoja on 11 000 rakennuksesta. Yli 30 000 asukkaan kunnista tietoja jätti antamatta vain kaksi kaupunkia.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.