Mainos

Lämmintä ja epävakaista pääsiäiseen asti

Suomessa on lounainen ilmavirtaus ja sää näyttää aika epävakaiselta ennen pääsiäisen pyhiä, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine. Useimpia matalapaineita menee Suomen yli tämän viikonlopun ja ensi viikon aikana.

Maan etelä- ja keskiosissa on ensi viikolla lauhaa säätä eli päivisin lämpöasteita on viiden asteen molemmin puolin. Roine lupailee myös sadetta.

- Ainakin Etelä- ja Keski-Suomessa sateet tulevat pääosin vetenä eli lumet alkavat sulaa vauhdikkaasti. Suomen yllä oleva kylmä ilmamassa on nyt pidätellyt sulamista aika kauan.

- Lapissa lämpötila pysyy vielä pakkasen puolella ensi viikolla, eli sinne on odotettavissa jopa lisää lunta ennen pääsiäistä.

Kylmiä öitä ja lämpimiä päiviä

Sääennusteet eivät vielä yllä ihan pääsiäisen yli, mutta Roine uskaltaa kuitenkin ennustaa lämmintä ja epävakaista pääsiäistä. Pääsiäisen tarkka ennustaminen ei vielä ole mahdollista, koska tähän aikaan vuodesta selkeät yöt vetävät koko maan pakkasen puolelle, oli ilmamassa kuinka lämmin tahansa.

- Jos aurinko paistaa päivisin, se lämmittää lämpötilan suojan puolelle. Toisaalta, jos on pilvistä ja etelätuuli, niin sitten lämpötila on muutenkin plussan puolella.

- Tässä mennään varmaan nollan molemmin puolin - kylmiä öitä ja lämpimiä päiviä.

Pääsiäisen kannalta on Roineen mukaan oleellisempaa se, että Lapissa lumitilanne on hyvä ja lisää on luultavasti tulossa ennen pääsiäistä. Etelä- ja Keski-Suomessa aika iso osa lumesta puolestaan sulaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.