Mainos

Lämmin sauna ja märkä pyykki, pitsalaatikko liedellä - kotoisat konstit varmaan tulipaloon

Suomessa syttyy kymmenkunta asuntopaloa joka päivä. Asuntopalokuolemat ovat tänä vuonna vaatineet jo 35 uhria, kertoo Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK.

Tulipalot syttyvät kovin inhimillisistä, arkisista syistä. Kiire, tiedon puute tai ajattelemattomuus - laiskuudesta puhumattakaan - löytyvät useimpien tulipalojen takaa. Sauna on lämpimänä ja pyykit märkinä. Vaikka jokainen tietää, että saunassa ei saa vaatteita kuivata, kiusausta on vaikea vastustaa, eihän ne tulipalot koskaan omalle kohdalle satu! Perhe on nälkäinen ja aikaa vähän. Ruuanlaitossa puolivalmiit tuotteet helpottavat kiirettä, mutta turhan usein valmisteiden muovinen paketti jää lieden viereen, kuin kohtaloaan uhmaamaan.

Merkittävä osa kodin tulipaloista on ehkäistävissä omin, yksinkertaisin keinoin: Pidä paikat siistinä, imuroi joskus myös laitteiden takaa. Sammuta sähkölaitteet kun et niitä enää käytä - pistorasiasta, pelkkä valmiusvirralle laitto ei paloja ehkäise. Hanki palovaroitin ja tarkista paristot säännöllisesti. Älä jätä liettä tai tulisijaa valvomatta. Hyvin yksinkertaista, mutta helposti unohtuvaa.

SPEKin ja muiden pelastus- ja turvallisuusalan toimijoiden Joka kodin palontorjuntatalkoot yrittää saada ihmiset ehkäisemään tulipaloja kodeissaan.

Joka kodin palontorjuntatalkoot -sivuilta löydät lisää turvavinkkejä ja voit testata taitosi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.