Lammas-fetakepakot ja tomaattikastike

Lammas-fetakepakot

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 1 rasia fetajuustoa (100 g)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • 1tl kuivattua oreganoa
  • 1rkl soijakastiketta
  • hieman tabascoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • varrastikkuja

Sekoita isossa kulhossa kaikki raaka-aineet hyvin keskenään. Muotoile kosteilla kämmenillä lihamassasta kepakoita varrastikun ympärille. Aseta leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10-13 minuuttia.

Oliivi-tomaattikastike

  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliivirenkaita
  • 2 dl vettä
  • tilkka öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä hetki ja lisää tomaatit. Lisää myös vesi. Hauduta noin 20 minuuttia ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Soseuta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää joukkoon oliivirenkaat.

Lue myös:

    Uusimmat