Mainos

Lakko uhkaa osaa viestintäyrityksistä

Toimihenkilöunioni uhkaa osaa viestintäalan yrityksistä lakolla palkkakiistan vuoksi. Lakkoon menisi liiton mukaan noin 400 toimihenkilöä.

Osaa viestintäalan yrityksistä uhkaa toimihenkilöiden lakko 21. marraskuuta. STTK:lainen Toimihenkilöunioni jätti lakkovaroituksen tänään.

Liiton mukaan lakkoon olisi menossa noin neljäsataa toimihenkilöä 11 yrityksessä. Joukossa on lehtitaloja, kirjapainoja ja kustannusyhtiöitä.

Toimihenkilöunionin ja Viestinnän keskusliiton neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta katkesivat viime torstaina. Työnantajia edustava Viestinnän keskusliitto näkee lakonuhan taustalla järjestöpoliittisia pyrkimyksiä. Työnantajan mielestä Toimihenkilöunioni yrittää osoittaa kykyään neuvotella parempia sopimuksia kuin muut alan järjestöt ja samalla kalastella uusia jäseniä.

Viestintäalan toimihenkilöitä kuuluu kahteen ammattiliittoon. SAK:lainen Viestintäalan ammattiliitto on jo tehnyt työnantajan kanssa uuden sopimuksen, joka on alalla niin sanotusti yleissitova. Nyt Toimihenkilöunioni on lähtenyt tavoittelemaan jäsenilleen parempia korotuksia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.