Mainos

Lakko synnytti pitsafarssin – pino pitsalaatikoita vietiin pois päiväkodista ja tilalle annettiin aluksi näkkileipää: "Emme voi tarjota näitä lapsille"

1:31

Helsinkiläinen ravintolanjohtaja halusi tarjota pitsat lakosta kärsivälle päiväkodille. Hienosta eleestä syntyi kuitenkin hämmentävä sekasotku, jonka seurauksena pitsat palautettiin. 

Elmo Sport Bistro -ravintolan johtaja Maarit Karjalainen oli päättänyt tarjota pitsat sellaiselle päiväkodille, jonka lapset uhkaavat jäädä lakon takia ilman ruokaa.

Karjalainen ryhtyi etsimään sopivaa lahjoituskohdetta netin ja Facebookin avulla. Pienen etsinnän jälkeen hän päätti lahjoittaa pitsat Helsingin Kalliossa sijaitsevalle päiväkodille.

Video: Lastentarhanopettaja kommentoi hämmentävää tilannetta.

Maanantaiaamuna Karjalaisen luotsaamassa ravintolassa valmistettiin 20 pitsaa lapsille jaettavaksi. Pitsat toimitettiin päiväkotiin juuri ennen ruokailua. 

– Halusin jakaa hyvää mieltä lakon keskellä. Huomioimme pitsoja tehdessä lasten allergiat ja erityisruokavaliot, Karjalainen kertoo.

Tarjolla näkkileipää

MTV vieraili pitsat saaneessa päiväkodissa juuri, kun ruoat saapuivat. Kukaan henkilökunnasta ei kuitenkaan tuntunut tietävän lahjoituksesta mitään, jonka takia pitsat eivät päätyneet lasten lautasille. Ruokailu aloitettiin pitsojen sijaan näkkileivän voimin. 

– Itse en tiedä mitään näistä pitsoista. Ennen kuin voimme tarjota näitä lapsille, on selvitettävä tarkasti, mistä pitsat ovat peräisin, lastentarhanopettaja Mari Malinen kertoo keskellä hämmentävää tilannetta. 

Malisen mukaan heille oli ilmoitettu perjantaina, että keittiö toimii lakosta huolimatta normaalisti. Ruokailun alkaessa tarjolla oli kuitenkin ainoastaan näkkileipää. Lahjoituspitsat odottivat keittiössä koskemattomana. 

– Lakoilla on tarkoitus saada kaaosta aikaan ja nyt sitä todella saatiin, Malinen kommentoi. 

Lapset saivat ruokaa – mutta eivät pitsaa

Päiväkodinjohtaja Janne Kyyhkysen mukaan päiväkodissa tarjoillaan ruokaa lakosta huolimatta. Kyseessä oli hänen mukaansa ainoastaan viivästys. 

– Pieniä järjestelyjä olemme tehneet lakosta johtuen, mutta kaikille on tarjolla ruokaa, Kyyhkynen painottaa. 

Hänen mukaansa lapset siis saavat muutakin kuin näkkäriä syödäkseen. Lahjoituspitsoista lapset eivät pääse nauttimaan, sillä ne eivät tulleet päiväkodille virallista kautta. Kyyhkysen mukaan ne palautetaan takaisin lahjoittajalle. 

Pitsat lahjoittanut Karjalainen on harmissaan siitä, että hänen hyvää tarkoittava tempaus ei onnistunut.

– Yllätyin siitä, että päiväkotiin ei noin vain viedäkään pitsaa. Tarkoitus oli ainoastaan tehdä hyvää. Tärkeintä kuitenkin on, että lapset saivat lopulta syödäkseen, Karjalainen kommentoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja