Mainos

Salaperäinen Brother Christmas jakaa ravintoloiden hävikkiruokaa kodittomille – "He olivat niin iloisia"

2:04

MTV Uutisten juttu ruokahävikistä on pannut hyvän kiertämään, sillä nettijutun lukenut Brother Christmas sai siitä idean ravintolan hävikkiruuan jakamiseksi Helsingin Vieraskodin asukkaille.

MTV Uutisen juttu käsitteli ruokahävikkiä koskevaa lakialoitetta, joka pakottaisi ruokakaupat lahjoittamaan jätteisiin menevät ruuat hyväntekeväisyyteen.

Brother Christmasin huomio kiinnittyi nettijutussa Päivittäistavarakauppa ry:n johtajan Ilkka Niemisen haastatteluun, jossa hän totesi, että suurin osa ruokahävikistä – peräti 82 prosenttia – tulee muualta kuin ruokakaupoista.

Nieminen totesi, että olisi olemassa paljon konsteja ravintoloille, kuluttajille ja julkisille keittiölle, jotka voisivat osaltaan pienentää ruokahävikkiä. 

Nyt Brother Christmas – hyväntekijä, joka haluaa pysytellä nimettömänä – kertoo, että nämä sanat saivat aikaan sen, että Helsingin Vieraskodin asiakkaat saavat lounaaksi lähistöllä sijaitsevasta ravintolasta ylijääneet ruuat.

Lounaat asunnottomille

Jutun luettuaan Brother Christmas otti yhteyttä The Cock -ravintolaan ja esitteli ajatuksensa viedä lounaalta jääneet ruuat pitkäaikaisasunnottomille.

Ravintoloitsijat innostuivat ajatuksesta.

2:52

– Ruokahävikki on kamalaa ja olemme iloisia, kun voimme antaa sen tarvitseville. He olivat niin iloisia lounaista, sanoo ravintoloitsija Richard McCormick The Cock -ravintolasta.

McCormickin mukaan Brother Christmasin avulla maailma on parempi paikka.

– On ihmeellistä, kuinka yhden ihmisen hyvä sydän saa muut innostumaan ja tekemään hyvää. Se inspiroi meitä auttamaan, iloitsee McCormick.

Ihmeellistä, mutta totta

Helsingin Vieraskoti ry:ssä Brother Christmasin yhteydenottoon suhtauduttiin ensin epäilleen: onko tämä totta?

– Brother Christmas esitti meille hienon ajatuksensa, mutta emme ole tottuneet tämän kaltaisiin lahjoituksiin. Olen kuulleet, että tällaisia hyvätekijöitä esimerkiksi Yhdysvalloissa. Selvitimme asiaa ja päätimme kokeilla sitä ensin viikon ajan. Kaikki sujui hyvin, ja asukkaat auttoivat kuljetuksissa, kertoo sairaanhoitaja Marketta Kinnunen-Mathew Helsingin Vieraskoti ry:stä.

Brother Christmas kuskasi itse ensimmäiset päivät ruuat Vieraskotiin. 

– Ensimmäisellä koeviikolla ruokaa jäi päivittäin jaettavaksi 20-30 hengelle. On ihmeellistä, miten tällä tavoin viikoittain ruokaa saa yli sata ihmistä. Tämä on jatkuvaa ja vaikka olen poissa, hyvän tekeminen jatkuu ja ihmiset saavat syödäkseen hyvää ruokaa. 

– Vieraskodin asukkaat pääsevät tässä osallistumaan myös ruoan noutoon, mikä on todella iso asia heidän itsetunnolleen ja voi auttaa monia pois syrjäytymisestä. Nyt joululahjoja voi antaa joka päivä, iloitsee Brother Christmas.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.