Pitopalveluyrittäjä valmisti 20 litraa nakkikeittoa ja toi ne päiväkotiin – Tornion kaupunki kielsi keiton tarjoilun: "Edes kauhaa ei minulle annettu"

Torniolainen pitopalveluyrittäjä toi paikalliseen päiväkotiin lähes 20 litraa nakkikeittoa syötäväksi, mutta joutui ovella kääntymään kannoillaan. Tornion kaupunki kielsi nakkikeiton tarjoilun.

Tilaus nakkikeitolle oli tullut erään päiväkotilapsen vanhemmilta.

– Pikkutytön vanhemmat olivat ajatelleet tekevänsä hyvän työn ja tilaavansa meiltä sapuskan sekä tyttärelleen että kaikille muillekin päiväkodin lapsille, kertoo pitopalveluyrittäjä Maria Keskimaunu.

Perinteistä nakkisoppaa valmistettiin lähes 20 litraa ja kiikutettiin torniolaisen Kokkokankaan päiväkodin ovelle.

Vastassa odotti kuitenkin yllätys: keittoa ei saanut tarjoilla kuin tilaajaperheen lapselle ja päiväkodin 41 muuta lasta jäisivät siis keitotta.

Lakko aiheutti pitsafarssin 1:31

Videolla helsinkiläispäiväkodille lakkopäivänä tarjotut pitsat, jotka jouduttiin hämmennyksen vuoksi palauttamaan.

Edes kauhaa ei lainattu

– Kysyin tälle syytä, niin vastattiin, että tämä on lakon alaista työtä, Keskimaunu kertoo.

– Sanoin, että minä tai lasten vanhemmathan emme ole lakossa. Sitten nousivat esille kaiken maailman puheet allergioista. Sen verran oli tytön äiti kuitenkin ottanut selvää, että näillä lapsilla ei ollut allergioita, hän jatkaa.

Päiväkodin henkilökunta oli kuitenkin kieltänyt jyrkästi sopan tarjoilemisen ja vedonnut siihen, ettei ulkopuolisten tekemää ruokaa voinut tarjoilla päiväkodissa. Lopulta Keskimaunun oli vain tyydyttävä tarjoilemaan soppaa tilaajaperheen tyttärelle.

– Edes kauhaa ei minulle annettu, että olisin voinut sitä pikkutytölle annostella, Keskimaunu kertoo.

Huomisen tilaus peruuntui

Keskimaunun tietojen mukaan lasten vanhempia oli informoitu keittotilauksesta ja päiväkodissakin siitä oltiin tietoisia.

Ruokaa ei ollut ainoastaan tilattu tälle päivälle, vaan ruoantoimituksen piti jatkua vielä huomenna sekä päiväkodissa että läheisessä koulussa. 

– Huomenna ei kuitenkaan toimiteta mitään, Keskimaunu toteaa.

Keitto meni lopulta kaupaksi Facebookin kautta

Melkein 20 litralle nakkikeittoa löytyi onneksi käyttöä. Keiton tilannut perhe haki jäähdytetyn ruoan ja perheenäiti oli vielä samana iltana laittanut ystävillensä Facebookin kautta kutsun tulla syömään makkarakeittoa. 

Yrittäjää tilanne silti harmittaa.

– Vähän tuli kynsille lyöty olo. Vielä enemmän tympäisi se, että tämä on pienten ihmisten kustannuksella pelattua peliä.

– Kummasti vaan sitä politiikkaa ei ulotettu vanhusväestöön, kun heillä on vielä se äänioikeus, Keskimaunu toteaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Lapin Kansa.

Lue myös:

    Uusimmat