Mainos

Lakko kuumentaa keskusjärjestöjen tunteita

AKT:n ahtaajien lakko kuumentaa tunteita myös keskusjärjestöjen tasolla.

EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroisen mukaan ahtaajien lakon oikeutus on hyvin kyseenalainen.

- Nyt vajaan 3000 ahtaajan porukka keikuttaa koko Suomen kansan taloutta ja vaatii parempia etuja kuin muilla aloilla, Inkeroinen sanoo MTV:n Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa.

- Tällä satamalakolla on erittäin laajat heijastusvaikutukset kaikille aloille. Muut SAK:laiset toimialat ovat tässä ihan yhtä lailla kärsijän asemassa kuin suomalaiset työnantajat, elinkeinoelämä ja koko maan talous.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly muistuttaa Inkeroista, että ahtaajien lakko on laillinen, normaalissa järjestyksessä syntynyt lakko, kun neuvottelutulokseen ei ole päästy.

- Inkeroisen pitäisi muistaa, että hän on itse keikutellut tässä koko ajan lakko-oikeusrajoituksilla ja muilla tätä neuvottelujärjestelmää, Lyly vastaa Huomenta Suomen lähetyksessä.

- AKT hakee neuvottelutulosta, AKT:lle lakko ei ole itsetarkoitus.

Ahtaajien lakko pysäytti aamulla kaikki Suomen satamat. Valtakunnansovittelija Esa Lonka keskeytti Auto- ja kuljetusalojen työntekijäliitto AKT:n ja Satamaoperaattoreiden neuvottelut puoliltaöin, koska edellytyksiä sovintoesityksen tekemiselle ei ollut.

Neuvottelujen jatkosta ei ole vielä sovittu.

Haastateltavina SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly ja EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen (Huomenta Suomi 4.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.