Mainos

Laiton verikauppa levittää HI-virusta Kiinassa

Kiinassa rehottava laiton verikauppa levittää maassa HI-virusta. Tietämättömyys viruksen leviämistavoista on yksi syy siihen, että arviolta miljoonat kiinalaiset ovat saaneet tappavan viruksen.

18-vuotias pekingiläispoika Song Penfei on yksi laittoman verikaupan uhreista. Hän sai HI-viruksen kaksi vuotta sitten verensiirrossa.

HIV tarttuu verensiirroissa Kiinassa

Lääkäreiden mukaan kyseessä oli yksinkertaisesti halvempi veri, ja vanhemmat suostuivat veren käyttöön. HIV:in sisältämä veri saatiin laittomalta verikauppiaalta ja Song Penfein kohtalo tuli sinetöidyksi.

Paitsi verta saavat, myös sitä luovuttavat ovat vaarassa. Monille köyhille kiinalaisille veren myyminen on keino ansaita rahaa. Laittomalla asialla olevat ostajat käyttävät operaatioissa yhtä ainoaa neulaa. Jo miljoonien kiinalaisten uskotaan olevan laittoman verikaupan uhreja. Perimmäisenä syynä nähdään huumeongelma. Jopa 80 prosenttia kiinalaisista huumeidenkäyttäjistä saattaa olla HIV-positiivisia. -Käyttäjillä ei ole varaa ostaa huumeita, joten he myyvät vertaan saadakseen rahaa, kertoi Kiinan AIDS-säätiön puheenjohtaja Zeng Yi MTV3:n Huomenta Suomessa.

AIDS-kampanjan juliste

Maailmanlaajuisesti AIDS-tilanne on edelleen hälyttävä. YK vetoaakin nyt maiden päättäjiin, jotta AIDS-valistusta tehostettaisiin jo kouluissa. On myös muistettava, että kyseessä ei ole pelkästään kolmannen maailman ongelma. Esimerkiksi Suomessa HIV-tartunnat ovat rajusti lisääntyneet kahden viime vuoden aikana. Vuosittain jopa 70 suomalaista saa HIV:in suojaamattomasta seksistä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.