"Laitan hänet Max Verstappenin kanssa Red Bullille" – F1-asiantuntijalta räväkät linjaukset kuskispekulaatioihin

F1-sarjan ensi kauden rivakasti pyörivää kuljettajarulettia käsiteltiin myös C Moren studiossa viime viikonlopun Portugalin GP:n yhteydessä. 

Portugalin kisaviikonlopun alla vapautui taas kaksi uutta kuskipaikkaa jakoon, kun Haas-talli ilmoitti päättävänsä yhteistyön sekä Romain Grosjeanin että Kevin Magnussenin kanssa tähän kauteen. 

Haasin lisäksi esimerkiksi Red Bullilla, Alfa Romeolla ja AlphaTaurilla on vielä kuskikiinnityksiä tekemättä, ja vapailla markkinoilla on mielenkiintoisia kuljettajia Sergio Perezista Mick Schumacheriin ja Nico Hülkenbergista Nikita Mazepiniin

C Moren asiantuntijat Aaro Vainio ja Toni Vilander keskustelivat muun muassa Perezin asemasta. Meksikolainen joutuu antamaan tilaa Sebastian Vettelille Aston Martinilla, joka tunnetaan vielä nimellä Racing Point.  

– Perez on ollut pitkään tuolla, ja sitten käy näin, että valmis sopimus viedään käsistä. Spekulaatio on nyt käynnissä, että voisiko Perezin osoite olla Williams, jossa Perezin rahallisella tuella voitaisiin taas ostaa George Russellin sopimus ulos. Vai kenties sitten tuo Red Bull -paikka, sillä Alexander Albonilla on aika paljon todisteltavaa, Vainio pyörittelee.  

– Kyllä minä laitan hänet tuohon Max Verstappenin kanssa Red Bullille. Sitten Albon laitetaan AlphaTaurille kasvamaan, annetaan hänelle mahdollisuus. (Pierre) Gasly jatkaa siellä, ja (Daniil) Kvjat on varakuski, Vilander linjasi suoraan. 

Vilander antaa perustelut näkemykselleen pääkuvan videolla. Lisäksi studiossa puitiin muun muassa Haasin tilannetta, Mick Schumacherin tulevaisuutta ja tällä kaudella paikkauskuskin hommia tehneen Nico Hülkenbergin näkymiä.  

Lue myös:

    Uusimmat