Mainos

Lainan hinnoissa edelleen suuria eroja

Uusien lainojen hinta on pudonnut keskimäärin lähes yhden prosenttiyksikön viime vuodesta. Kuluttajaviraston tuoreen vertailun mukaan asuntolainan saa nyt keskimäärin noin 4,5 prosentin vuosikorolla.

Halvimmat korot on sidottu pankkien omiin prime-korkoihin. Kuluttajaviraston mukaan lainojen halpeneminen johtuu pääasiassa korkojen yleisestä laskusta. Pankit ovat pienentäneet myös koron päälle tulevia marginaalejaan, mutta eivät yhtä rajusti kuin vuosi sitten. Lisäksi pankkien ja alueelliset erot ovat edelleen suuria.

Vertailupaikkakunnilla halvimman ja kalleimman lainatarjouksen kokonaiskustannuksista syntyi keskimäärin 19 500 markan säästö. Helsingissä ero oli 27 300 markkaa. Vertailun mukaan halvinta asuntolainaa tarjosivat elokuussa Svenska Handelsbanken ja Ålandsbanken.

Autolainan sai edullisimmin Suomen hypoteekkiyhdistykseltä ja Svenska Handelsbankenilta. Opintolainoissa ykkönen oli Leonia-pankki. Paikkakuntakohtaisessa vertailussa halvimmalla lainan sai Vaasasta. Kalleimpia lainoja tarjottiin Hämeenlinnassa.

Elokuussa tehdyssä vertailussa oli mukana 107 pankkikonttoria 23 paikkakunnalta. Pankeilta pyydettiin lainatarjoukset neljän esimerkin perusteella. Kuluttajaviraston mukaan pyynnöt tehtiin suunnilleen samoille pankeille vuosi sitten.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.