Lähteet: Prinssi Andrew ei suostu muuttamaan kartanostaan – pelkää kuningas Charlesin ajavan tämän pois katkaisemalla sähköt

2000-luku on ollut brittikuninkaallisille skandaalien aikaa – Kunkkukorneri pui neljä kohahduttavinta kohua 10:49
2000-luku on ollut brittikuninkaallisille skandaalien aikaa – Kunkkukorneri pui neljä kohahduttavinta kohua

Lähteiden mukaan prinssi Andrew ei suostu muuttamaan Royal Lodge -kartanostaan pienempään Frogmore Cottageen, vaikka kuningas Charles olisi näin linjannut tapahtuvaksi.

Kuningas Charlesin pikkuveli, brittihovin mustana lampaana tunnettu prinssi Andrew, 63, on asunut pitkään Windsorin linnan liepeillä sijaitsevassa Royal Lodgessa ex-vaimonsa Sarah Fergusonin kanssa. Lähteiden mukaan kuningas kuitenkin haluaisi Andrew'n muuttavan sieltä pois, sillä tämän tulisi pienentää elinkustannuksiaan vaihtamalla asumustaan pienempään, prinssi Harryn ja tämän vaimon herttuatar Meghanin entiseen Ison-Britannian kotiin Frogmore Cottageen. 

Daily Mailin mukaan Andrew olisi äärimmäisen vastahakoinen muuttamaan, ja tämän myötä Charles saattaisi pakottaa pikkuveljensä siihen jopa katkaisemalla tältä sähköt Royal Lodgesta.

Andrew on asunut Royal Lodgessa yli 20 vuotta. Noin 34,5 miljoonan euron arvoinen kartano koostuu 20 huoneesta, ja siellä on aikoinaan asunut muun muassa kuningataräiti Elisabet. Kertoman mukaan Royal Lodge olisi "korvamerkitty" Charlesin esikoiselle prinssi Williamille perheineen, jotka asuvat tällä hetkellä Kensingtonin palatsissa Lontoossa. 

Lähteiden mukaan edesmennyt kuningatar Elisabet olisi myöntänyt Andrew'lle noin 287 000 euron suuruisen vuosittaisen avustuksen, jonka Charles on kuitenkin nyt leikkaamassa. Tämän myötä Andrew'lla ei olisi enää varaa ylläpitää kartanonsa kustannuksia, minkä johdosta hänen täytyisi muuttaa. 

– Hän on huolissaan siitä, että nyt kun kruunajaiset ovat ohi, veitset vedetään esiin. Hän on huolissaan, että kuninkaalliset saattaisivat jopa katkaista sähköt saadakseen hänet pois sieltä. Mutta kyse on ihmisistä, ei kiinteistöistä, lähde kertoo. 

Lähteen mukaan Andrew olisi yrittänyt saada isoveljeltään audienssin, jossa he voisivat keskustella tilanteesta. 

Charles on tiettävästi pitänyt tiukkaa linjaa pikkuveljensä kanssa kuningatar Elisabetin kuoleman jälkeen. Syksyllä 2022 Charles muun muassa poistatti Andrew'n toimiston Buckinghamin palatsista. 

Andrew joutui vetäytymään kuninkaallisesta elämästään ja edustustehtävistään kyseenalaisen yhteytensä takia tuomittuun seksuaalirikolliseen Jeffrey Epsteiniin, jota epäillään laajan laittoman seksiringin pyörittämisestä. Vuoden 2022 alussa yhdysvaltalainen Virginia Giuffre nosti siviilikanteen Andrew'ta vastaan seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sillä Giuffren mukaan hänet pakotettiin seksiin Andrew'n kanssa 2000-luvun alussa, kun hän oli 17-vuotias eli Yhdysvaltojen lain mukaan alaikäinen. Andrew oli tuohon aikaan nelikymppinen. 

Tapausta ei käsitelty koskaan oikeussaleissa, sillä se soviteltiin niiden ulkopuolella summasta, jota ei ole kerrottu julkisuuteen.

Lue myös:

    Uusimmat