Mainos

Lähteet: iPadin pikkuveli julkistetaan viikon päästä

Apple järjestää viikon päästä tiedotustilaisuuden, jossa yhtiön uskotaan julkistavan pienemmän version suositusta iPad-tabletkoneestaan.

Uuden iPad Minin uskotaan olevan Applen isku markkinoilla liikkuvia edullisia Android-tabletteja vastaan.

Apple ei ole vahvistanut asiaa, mutta teknologiasivusto AllThingsD:n mukaan tilaisuudessa tullaan julkistamaan iPad Mini -tabletti.

Nimettömän lähteen mukaan julkistus tapahtuu 23.10, eli vain päiviä ennen kuin Microsoft alkaa myydä Surface -tablettiaan ja Windows 8 -järjestelmäänsä 26.10. Alunperin Applen odotettiin järjestävän julkistustilaisuuden jo huomenna, eli 17.10.

Samaan kategoriaan iPad Minin kanssa kuuluu myös Asuksen valmistama Nexus 7 -Androidtabletti, jonka myynti on lähtenyt ripeästi käyntiin.

Uutistoimisto Reuters kertoo Wall Streetin analyytikosta, joka väittää nähdeensä iPad Miniksi kutsutun laitteen vieraillessaan laitevalmistajien luona Aasiassa.

- Saimme kokeilla iPad Miniä. 7,85-tuumaisella näytöllä varustettu laite istui käsiimme kuin hansikas ja se mahtui takin taskuun, kertoo Topeka Capitalin analyytikko Brian White.

Pienempi ja edullisempi iPad-versio saattaa myös riskeerata Applen kovat voittomarginaalit. Amazonin sekä Googlen pienemmät tabletit eivät nimittäin ole tarjonneet suuria voittomarginaaleja.

Esimerkiksi Google on kertonut, että Nexus 7 -tablettia on myyty valmistuskustannusten hinnalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.