Lähteet: Audin uudeksi pääjohtajaksi nousemassa entinen F1-pomo

1:21

Volkswagen-konserni kävi saalistusretkellä BMW:llä etsiessään Audille uutta pääjohtajaa, kertoo Automotive News Europe.

Pääkuvan video

Tältä Audin ensimmäinen sähköauto näyttää sisältä

Audin entinen pääjohtaja Rupert Stadleron edelleen pidätettynä konsernin päästöskandaaliin liittyvän tutkinnan seurauksena. Uudeksi ykkösmieheksi on lähteiden mukaan valittu BMW:n hankintajohtaja Markus Duesmann, 49.

Duesmann on tuttu nimi myös formulaympyröistä 2000-luvun alkuvuosilta, sillä hän vastasi tuolloin F1-moottoreiden kehittämisestä sekä Mercedeksellä että BMW Sauberilla.

Volkswagen-konserni on ilmoittanut Duesmannin ottavan tuolin Audin hallituksessa ja aloittavan "uudessa tehtävässään" niin pian kuin mahdollista. Konserni ei kuitenkaan ole toistaiseksi vahvistanut, että Duesmann olisi nimitetty nimenomaan pääjohtajaksi.

Automobilwochen tietojen mukaan Duesmann aloittaisi Audin pääjohtajana tammikuun ensimmäisenä päivänä. Valinnassa on kuitenkin vielä jotain kompastuskiviä, sillä Duesmannin BMW-sopimuksen kerrotaan olevan voimassa vuoden 2019 syksyyn asti. Sopimuksessa myös kielletään suora loikkaaminen kilpailijan palvelukseen.

Stadler on ollut telkien takana kesäkuun puolivälistä lähtien, sillä hänen epäillään peukaloineen päästöhuijaukseen liittyviä todisteita. Väliaikaisena pääjohtajana Stadlerin pidätyksen jälkeen on toiminut Audin myyntijohtaja Bram Schot. Schotia ei kuitenkaan ole pidetty potentiaalisena pitkän tähtäimen valintana, koska perinteisesti Audilla on haluttu isoimmalle pallille vahvan insinööritaustan omaavia johtajia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja