Saksalaiset lähteet: Vangittu ex-toimitusjohtaja tuskin palaamassa takaisin Audin peräsimeen

0:33

Lähteet Volkswagenin johtoryhmässä epäilevät Stadlerin mahdollisuuksia palata takaisin Audin johtoon.

Pääkuvan video

Elokuun lopulla julkaistava Audi e-tron laitettiin Faradayn häkkiin

Audin entisen toimitusjohtajan ei uskota enää palaavan tehtäväänsä. Vaikka tällä hetkellä vangittu Rupert Stadler onnistuisi puhdistamaan maineensa osallisuudestaan Volkswagenin päästökohuun, hän tuskin pääsee takaisin entiseen työhönsä.

Audi on nimittänyt korvaavaksi toimitusjohtajaksi myyntipäällikkö Bram Schotin, joka aikoo myös pysyä toimitusjohtajan pestissään, saksalainen Handelsblatt uutisoi.

Schot on pistänytkin jo töpinäksi, sillä alun perin jo kertaalleen peruttu täyssähkö-Audin eli e-tronin julkaisutilaisuus aiotaan sittenkin järjestää. Tilaisuus on kuitenkin siirretty Brysselistä Yhdysvaltoihin, jossa julkistuksen odotetaan tapahtuvan Kaliforniassa, Teslan kotiosavaltiossa.

Stadlerin toivotaan älyävän erota itse

Volkswagen konsernin johtoryhmästä onkin kantautunut kommentteja, joiden mukaan Stadler on nyt yrityksen silmissä tahriutunut lopullisesti, vaikka häntä aluksi haluttiin suojella useamman kuukauden ajan.

Saksalaiset syyttäjät pidättivät Stadlerin kesäkuun 18. päivä, sillä hänen epäiltiin sekaantuvan käynnissä oleviin tutkimuksiin diesel-päästöjen peukaloinnista. Stadlerin puhelinta salakuunneltiin ennen pidätystä ja hänen oli kuultu puhuvan alaisensa hyllyttämisestä, sillä tämä oli tehnyt yhteistyötä syyttäjänviraston kanssa.

Volkswagenilla toivotaankin nyt, että vapautuessaan Stadler ymmärtäisi luopua toimitusjohtajan asemastaan vapaaehtoisesti ja keskittyä oikeudenkäyntiin. Näin VW-konserni säästyisi siltä vaivalta, että heidän pitäisi antaa Stadlerille potkut.

Vaikka Stadler onnistuisikin puhdistamaan maineensa oikeudenkäynnin päätteeksi, ei prosessin hidas aikataulu sovi Audin suunnitelmiin tiukassa kilpailutilanteessa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja